ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[Ελλάδα]Φαράγγι Μύλων.. Ο άγνωστος επίγειος παράδεισος της Αττικής που δημιούργησε το "τέρας των Αλκυονίδων"[βίντεο]

Φαράγγι Μύλων. Ο άγνωστος επίγειος παράδεισος της Αττικής UP'ο ψηλά.

Εσείς γνωρίζατε πως σε απόσταση μόλις 60 χλμ και μίας ώρας με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένα φαράγγι απαράμιλλης ομορφιάς "πνιγμένο" στο πράσινο, με αλλεπάλληλους καταρράκτες που τελειώνει σε μια καταπληκτική παραλία;

Κι όμως υπάρχει και το όνομα του είναι Φαράγγι Μυλων.

Το φαράγγι των Μύλων βρίσκεται στον κόλπο των Αλκυονίδων και πολλοί συνδέουν την δημιουργία του με το γνωστό σε όλους μας πανίσχυρο ρήγμα των Αλκυωνίδων. Η έξοδος του φαραγγιού βρίσκεται δίπλα
στον παραλιακό δρόμο από Αλεποχώρι προς Σχίνο κοι λίγο πριν φτάσουμε στην Μαυρολίμνη.

Είναι μια χαρακτηριστική στενή ρωγμή  του βράχου σε απόσταση 50μέτρων από το δρόμο.

Η εύκολη προσέγγιση της εισόδου του γίνεται από χωματόδρομο (2,5 χιλ. περίπου), κακής βατότητας, που ξεκινάει 500μ μετά την έξοδο προς Μαυρολίμνη, ακολουθώντας πάντα αριστερή πορεία σε διακλαδώσεις του.

Το φαράγγι έχει 13 ραπέλ που δεν ξεπερνούν τα οκτώ μέτρα και 1 καταρράκτη 25μ. σπασμένο για αποφυγή των τριβών. Ξεκινάει σε ανοιχτό πεδίο και συνεχίζει με εντυπωσιακά στενέματα μέχρι το τέλος του, χωρίς δυνατότητα διαφυγής. Νερό έχει από τον Νοέμβριο έως την άνοιξη.

Αλκυονίδες: Πού βρίσκεται το ρήγμα

Το τέρας των Αλκυονίδων, όπως το έχει αποκαλέσει ο γνωστός σεισμολόγος Ακης Τσελέντης, εντοπίζεται στις Αλκυονίδες Νήσους - κατ' ευφημισμό ονομάζονται και «Καλά Νησιά». Πρόκειται για ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στο ανατολικό τμήμα του Κορινθιακού Κόλπου, του λεγόμενου κόλπου του Λειβαδάστρου, απέναντι από το ακρωτήριο Ολμιών του Νομού Κορινθίας.
Το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα αποτελείται από τέσσερα νησιά, τη Zωοδόχο Πηγή, το Δασκαλιό, το Γλαρονήσι και το Πρασονήσι. Στην ουσία, όμως, αυτά τα νησιά είναι οι τέσσερις κορυφές υφαλονήσου που εδράζεται σε βάθος 190 μέτρων και η οποία φέρεται να αναδύθηκε εξαιτίας γεωλογικών διεργασιών. Εξ αυτού συμπεραίνεται ότι αυτές αποτελούν το επίκεντρο σεισμών που εκδηλώνονται στη περιοχή, όπως αυτός των 5,1 Ρίχτερ το μεσημέρι της Παρασκευής, που συντάραξε την Αττική.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή των Αλκυονίδων Νήσων ήταν το επίκεντρο του πολύνεκρου σεισμού της 24ης Φεβρουαρίου 1981, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ, στην Αθήνα.

Οι Αλκυονίδες ήταν επτά νύμφες, κόρες του γίγαντα Αλκυονέα, τον οποίο όταν σκότωσε ο Ηρακλής οι κόρες του από λύπη έπεσαν στη θάλασσα και πνίγηκαν. Τα ονόματά τους ήταν Αλκίππη, Ανθή, Αστερία, Δριμώ, Μεθώνη, Παλλήνη και Φθονία.
ευχαριστούμε τους Up Stories για τη διάθεση του βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]