Ξέμειναν από δικαιολογίες στο Δήμο Ιωαννιτών για την κατάσταση στην καθαριότητα της πόλης

  


"Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων είχε χθες συνάντηση με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας για την εκρηκτική κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας. 

Στην συνάντηση ο Σύλλογος επανέλαβε τα θέματα που είχε θέσει στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου στις 8 Φλεβάρη οπότε και έγινε η τελευταία συνάντηση με το Σωματείο, και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα. 

Ο Σύλλογος ξεκαθάρισε ότι μπορεί το θέμα της σύνταξης και ψήφισης του προϋπολογισμού να απασχολούσε την οικονομική υπηρεσία το Φλεβάρη του 2024 όταν είχε γίνει η προηγούμενη συνάντηση, ωστόσο αυτό δεν εμπόδιζε τις υπόλοιπες υπηρεσίες να κάνουν μελέτες, εφόσον είχαν τέτοια εντολή. Όμως, καμία εντολή δεν δόθηκε ποτέ και καμία υπηρεσία δεν προχώρησε ούτε καν στη μελέτη έργων που είχαν γίνει και στο παρελθόν όπως για παράδειγμα η απομάκρυνση των σιδερένιων αντικειμένων απ το χώρο του εργοταξίου, τα οποία αποτελούν εστία μόλυνσης. 

Στα θέματα υγείας και ασφάλειας που απασχολούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα (επιμορφώσεις, μελέτη για μέσα ατομικής προστασίας για τις γυναίκες εργαζόμενες κοκ) δεν έγινε απολύτως τίποτα. 

Δεν έχει προχωρήσει η πληρωμή των συνεργείων που γίνονται οι επισκευές των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου με αποτέλεσμα ο μισός περίπου στόλος να μην χρησιμοποιείται. Ταυτόχρονα τα 8 από τα 12 νέα απορριμματοφόρα που αγοράστηκαν, δεν έχουν δοθεί στην υπηρεσία ώστε να διευκολυνθεί η αποκομιδή απορριμμάτων. 

Η δημοτική αρχή ενώ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί «συγκρουσιακές σχέσεις» ήταν αρνητική ακόμα και στο να απαντήσει πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις για τη νυχτερινή εργασία και τις εξαιρετέες του 2024 και έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση μισής ώρας ώστε να γίνει επικοινωνία με τους αρμόδιους για να απαντηθεί ότι θα πληρωθούν σήμερα!  

Αμφισβήτησε το δικαίωμα του Σωματείου να συναντάται με το δήμαρχο, δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει για το στέλεχος της διοίκησης που τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους στον οδοκαθαρισμό γιατί «κάλεσαν το σωματείο» να αναφέρουν τα προβλήματά τους. 

Συνοψίζοντας για κανένα απολύτως θέμα δεν δόθηκε οποιαδήποτε δέσμευση. Για τα ζητήματα που «υπήρχε η πρόθεση» να λυθούν δεν υπήρχε καμία δέσμευση για το πότε θα λυθούν, για τα υπόλοιπα δεν υπήρχε καν η δέσμευση ότι θα αναζητηθούν λύσεις. 

Η δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη για την απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας. Το νέο αφήγημα της δημοτικής αρχή για καθυστερήσεις εξαιτίας της συγχώνευσης των νομικών προσώπων προφανώς και δεν μπορεί να απαντήσει γιατί το εργοτάξιο -που δεν έχει καμία σχέση με τα νομικά πρόσωπα- βρίσκεται υπό διάλυση. 

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30. Να συσπειρωθούν στο σωματείο και να είναι έτοιμοι να δώσουν αγωνιστική απάντηση σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης της δουλειάς και της αξιοπρέπειάς μας. "

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]