Η Αιματολογία ως Διεπιστημονικό Σημείο Συνάντησης /Ιωάννινα2024


Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Διημερίδα με τίτλο «Η Αιματολογία ως Διεπιστημονικό Σημείο Συνάντησης» της  Διεπιστημονικής Εταιρείας Έρευνας στην Αιματολογία με τη συνεργασία της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωάννινων που διεξήχθη στις 29 & 30 Μαρτίου 2024, στο ξενοδοχείο Du Lac, στα Ιωάννινα.

Το πρόγραμμα περιείχε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων, που αναπτύχθηκαν από καταξιωμένους, έμπειρους, αλλά και νεότερους αξιόλογους ομιλητές όπου η Αιματολογία συνάντησε άλλες σημαντικές ειδικότητες. Η πρώτη μέρα έκλεισε με την ομιλία της κ. Μ. Παπαϊωάννου, Καθηγήτρια Αιματολογίας ΑΠΘ που μας έδειξε την ομορφιά της Αιματολογίας μέσα από εικόνες μικροσκοπίου και μικρές ιστορίες ενώ η δεύτερη έκλεισε με την ομιλία του συγγραφέα Γ. Φαρσάρη με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Το αύριο ήρθε (και μας αφορά όλους!)» που καθήλωσε το κοινό.

Με στόχο όχι μόνο την παρουσίαση νεότερων δεδομένων, αλλά κυρίως την ανάδειξη της ανάγκης διεπιστημονικής προσέγγισης των αιματολογικών ασθενών είχαμε μία εποικοδομητική Επιστημονική συνάντηση και ένα παραγωγικό Επιστημονικό διήμερο, ενώ 20 συμμετέχοντες εγράφησαν και ως εθελοντές δότες αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Χάρισε Ζωή!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ιωαννιτών, την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων υπό την αιγίδα των οποίων έλαβε χώρα η εκδήλωση και ιδιαίτερα όλους όσους συμμετείχαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Μάρτιο 2025!

Η Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Η  Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής


Ελευθερία Χατζημιχαήλ

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αιματολογίας

Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου ΙωαννίνωνΕλένη Καψάλη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αιματολογίας

Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]