Πλούσια και συνεχής η πολιτική δραστηριότητα ΚΚΕ σε όλο το νομό

 

Καθημερινή είναι η παρουσία των μελών της Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ σε εργασιακούς, χώρους, γειτονιές της πόλης και της υπαίθρου. Με επικεφαλής τους υποψήφιους και τις υποψήφιες βουλευτές πραγματοποιούνται περιοδείες, συζητήσεις καθώς και συσκέψεις συζητούν για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την σύσκεψη που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στον Λούρο το πρωί της Κυριακής 30/4, με ομιλήτρια την Μαλεζά Ζήνα, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή στο νομό Πρέβεζας. Αναφέρθηκε στους αγώνες που έχουν πρωτοστατήσει οι κομμουνιστές όλο το προηγούμενο διάστημα, τις συνεχείς παρεμβάσεις που κάνει το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή για την ανάδειξη των προβλημάτων πιέζοντας να δοθούν λύσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως έγινε και με την ερώτηση του Κόμματος σε σχέση με την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή του Λούρου, βασική ανάγκη του λαού της περιοχής. Τόνισε πως η μοναδική ελπίδα που υπάρχει για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους της περιοχής είναι να νοιώσει αφόρητη την πίεση του λαού με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, η επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, όποιο χρώμα και να έχει.

 Γιατί έχει ήδη δοκιμάσει τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, μόνα τους ή σε συνεργασία με κάποια από τα επονομαζόμενα μικρά κόμματα- δεκανίκια. Έχει δει τη συμφωνία και την ταύτιση των επιλογών τους και σαν κυβέρνηση και σαν αντιπολίτευση. Υπάρχει πλούσια πείρα σε όλους ώστε πιο εύκολα να διακρίνουν πως η λεγόμενη "σταθερότητα" για την οποία μιλούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αφορά την ικανοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το ΚΚΕ βάζει πως το κριτήριο για τον λαό θα πρέπει να είναι οι δικές του ανάγκες.

Επίσης η Μαρία Τζίμα, υποψήφια βουλευτής στο νομό Πρέβεζας, περιόδευσε το Σάββατο 29/4, στα χωριά Βουβοπόταμος και Νάρκισσος του Δήμου Φαναρίου και μίλησε σε σύσκεψη κατοίκων.

Αναφέρθηκε στους αγώνες που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή, όπως οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι κινητοποιήσεις για την υγεία, για το νερό κλπ. και την συμβολή του ΚΚΕ σε αυτές.

Επίσης αναφέρθηκε και στην λεγόμενη σταθερότητα που επικαλείται η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ξεκαθάρισε πως η σταθερότητα που θα πρέπει να προσδοκά ο κάθε άνθρωπος είναι η σταθερότητα στη δουλειά και στα εργασιακά του δικαιώματα, σταθερότητα ώστε να ζει ο λαός ειρηνικά και όχι με τον φόβο του πολέμου πάνω από το κεφάλι του, το να μην τρέμει αν θα του πάρουν το σπίτι ή το μαγαζί με τους πλειστηριασμούς, να απολαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες υγειάς σε στελεχωμένες δομές υγείας, δημόσιες και δωρεάν.

 Να εμπιστευτεί τους κομμουνιστές που τους είδε πλάι του σε κάθε ζήτημα που αφορούσε τη ζωή του, αυτούς που συγκρούονται καθημερινά. Για αυτό, αυτό που κρίνεται στις εκλογές είναι πόσο αδύναμα θα είναι τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, δηλαδή ο ίδιος ο λαός για να "κάψει" τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]