Στα Γρεβενά περιόδευσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης

 


Στα Γρεβενά περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.


Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:


Στη δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά, υπάρχει το τεράστιο ζήτημα του δημογραφικού. Έχουμε υποχρέωση ως πολιτεία να στηρίξουμε με φορολογικά κίνητρα τα νέα ζευγάρια. Έχουμε ένα άδικο φορολογικό σύστημα. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε την κοινωνία και τους συνταξιούχους. Γι’ αυτό προτείνουμε ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους και βέβαια κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.



Επίσης, πολύ κρίσιμο θέμα για την περιφέρεια είναι το ενεργειακό. Η πράσινη μετάβαση πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο, ώστε αγρότες, κτηνοτρόφοι, μεταποιητές, δημοτικές κοινότητες και συνεταιρισμοί να έχουν τη δυνατότητα κατά προτεραιότητα να κάνουν πάρκα ανανεώσιμης ενέργειας, προκειμένου να έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής για τα επόμενα 15 χρόνια.


Έτσι θα γίνει μια πραγματικά δίκαιη μετάβαση, που δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα σε νέες περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες και σε υψηλό κόστος που θα υπονομεύσει την παραγωγή μας τα επόμενα χρόνια.



Χρειαζόμαστε πολιτικές ουσιαστικής περιφερειακής ανάπτυξης και όχι να έχουν επίκεντρο μόνο τα ισχυρά συμφέροντα που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με φίλους και στελέχη του κινήματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:


«Αγώνας καθημερινός, χωριό – χωριό, πόρτα-πόρτα, να περάσουν οι προτάσεις – λύσεις που προωθεί η δημοκρατική παράταξη, μακριά από τη διχόνοια και τη τοξικότητα που αναπαράγουν Τσίπρας – Μητσοτάκης.



Εμείς θέλουμε ο λαός ενωμένος να περάσει τα δύσκολα. Όσο διχαζόμαστε χωρίς περιεχόμενο, χωρίς πραγματικούς λόγους αλλά μόνο με όρους επικοινωνίας των δύο αυτών συστημάτων εξουσίας, δεν θα έχει η χώρα καμία προοπτική. Τα ζήσαμε και με τα μνημόνια. Όλοι τα πέρασαν γρηγορότερα κι εμείς τα περάσαμε πολύ αργά, πολύ επώδυνα, διότι στη πλάτη του ΠΑΣΟΚ, στη πλάτη της δημοκρατικής παράταξης αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, έστησαν πολιτικές προίκες, λέγοντας πράγματα εκτός πραγματικότητας.



Ορθός λόγος, πρόοδος, συνέπεια, ευθύνη και το ΠΑΣΟΚ θα αναγεννηθεί μαζί με την κοινωνία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]