Στρατιωτικές σχολές και λόχοι υποστηρίξεως :Πολλά τα "σκοτεινά σημεία" στη μοριοδότηση των στελεχών

 



Είθισται κάθε χρόνο να απασχολεί πλήθος στελεχών το φλέγον ζήτημα της μοριοδοτήσεως τους. Έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση των προσωπικών μορίων κάθε στελέχους, όπως επίσης και οι επετηρίδες με τις οποίες πραγματοποιούνται οι εκάστοτε μεταθέσεις.


Υπάρχουν όμως κάποια ''σκοτεινά σημεία τα οποία δεν κολλάνε! Δεχτήκαμε αρκετά παράπονα από στελέχη τα οποία υπηρετούν σε Λόχους Υποστηρίξεως Στρατιωτικών Σχολών ( Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Σ.Μ.Υ- Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού Σ.Μ.Υ.Ν - Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Σ.Σ.Ε κτλ), οι οποίοι αναφέρουν πως παρόλο που υποστηρίζουν σε όλες τις δραστηριότητες τις σχολές, παίρνουν μηδενική μοριοδότηση σε αντίθεση με Επιτελεία, Συντάγματα και λοιπές Διοικήσεις στις οποίες πιστώνονται τα λεγόμενα και επιτελικά μόρια.


Επικαλούνται λοιπόν μια έκκληση κατά την οποία η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα δει το θέμα αυτό με πιο καθαρά και αντικειμενικά κριτήρια. Αναφέρουν δε πως εάν δεν μπορεί να γίνει κάποιας μορφής αναθεώρησης για φέτος, αν μη τι άλλο τουλάχιστον για το έτος 2024.


Το ''Κόλπο'' Γκρόσο σχεικά με τις Μοριοδοτήσεις και η Γενικευμένη Αδικία!


Με την ανακοίνωση των πινάκων μοριοδότησης, δεν γινόταν να μην αναφερθούμε σε μια γενικευμένη αδικία η οποία ομολογουμένως βγάζει ''μάτι''! Θεωρούμε απολύτως βέβαιο το γεγονός ότι συμβάλει στην αμφιλεγόμενη μοριοδότηση ασχέτως με την Φρουρά κατά την οποία υπηρετεί το κάθε στέλεχος!


Η αδικία αυτή ονομάζεται συντελεστής Βαρύτητας!


Κάποιοι εκεί στο Πεντάγωνο έχουν σκεφτεί το εξής: Έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο εφευρευτικότητας έχουν αποφασίσει εντελώς παράλογα και αυθαίρετα τα συνολικά χρόνια Παραμονής σε Φρουρές να πολλαπλασιάζονται με συντελεστή Χ1 και όχι με συντελεστή Χ3 όπου θα ήταν και το πλέον δικαιότερο.

Για όσους δεν γνωρίζουν ανακοινώνεται ένας προσωπικός πίνακας μοριοδότησης κατά τον οποίον πολλαπλασιάζονται Χ3 κριτήρια όπως επιτελική εμπειρία, σπουδές, ξένες γλώσσες και τελικώς Χ1 το κριτήριο των χρόνων παραμονής σε Φρουρές.


Η επιλογή φυσικά αυτή είναι προφανής. Με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτονται πάρα πολλά στελέχη τα οποία υπηρετούν σε δύσκολες φρουρές για πολλά έτη και εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ηπειρωτική Ελλάδα στελέχη τα οποία μόνο και μόνο επειδή υπηρετούν σε επιτελεία και Διοικήσεις, να βρίσκονται τελικώς με πολύ πιο αυξημένη μοριοδότηση από κάποια άλλα.


Εάν θέλετε κύριοι του Πενταγώνου ένα αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης τουλάχιστον εφαρμόστε ένα ενιαίο συντελεστή βαρύτητας είτε Χ3 είτε Χ1 για όλα τα κριτήρια. Το οποίο βέβαια θα ήταν και πολύ πιο δικαιότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]