Η Κίνηση Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας για την τραγωδία των Τεμπών

 


Η τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση δύο συρμών του τρένου συγκλονίζουν τον ελληνικό λαό. Εκατόμβη νεκρών, πολλές δεκάδες τραυματίες, αίμα και ανθρώπινος πόνος.


Δυστυχώς η καταστροφική πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις δείχνει και με αυτό τον τρόπο τα  τραγικά αποτελέσματα της.


Η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων του δημοσίου τομέα για να αυξηθούν τα κέρδη του οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός.


Η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων για μερικά εκατομμύρια ευρώ, το καθεστώς ασυδοσίας των επιχειρηματιών και η παντελής αδιαφορία η ανεπάρκεια και ανοχή του Κράτους ευθύνονται για το τραγικό γεγονός.


Παρόμοια εικόνα με τους σιδηροδρόμους εμφανίζει συνολικά ο δημόσιος τομέας που αφορά στις άμεσες λαϊκές ανάγκες, η παιδεία η υγεία και οι λόγοι είναι οι ίδιοι.


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση των πολιτικών κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια.


Η Νέα Δημοκρατία ρίχνει την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και το αντίστροφο.  Ο πρωθυπουργός βιάστηκε να βγάλει το πόρισμα για τις ευθύνες “ανθρώπινο λάθος”. Οι ευθύνες τους είναι πελώριες. Μία  λέξη ταιριάζει,  Ντροπή.


Ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί άφωνος το τραγικό δυστύχημα πρέπει να δώσει τη μάχη του, να  διεκδικήσει ανθρώπινες και ασφαλείς συγκοινωνίες και το συνδικαλιστικό κίνημα να δραστηριοποιηθεί.


Έξω τώρα από τα τρένα οι ιδιώτες.

Σιδηρόδρομοι και συγκοινωνίες γενικότερα στο δημόσιο,   σύγχρονες, ασφαλείς και ανθρώπινες.

Οι ευχές μας είναι στους/στις τραυματίες για ταχεία ανάρρωση. Στους συγγενείς των θυμάτων και τους οικείους τους κουράγιο.


Καλούμε σε μαζική συμμετοχή σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6μμ στην συγκέντρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]