Προχωρά η νέα υποθαλάσσια σήραγγα της Ελλάδας


Η Υποθαλάσσια Ζεύξης Λευκάδας θα εξασφαλίσει γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις την ίδια ώρα που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν του νησιού.


Σε «ράγες» υλοποίησης μπαίνει το μεγάλο έργο της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Λευκάδας που θα συνδέσει το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας με το νησί του Ιουνίου που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ταλαιπωρείται από κυκλοφοριακή συμφόρηση.


Το νέο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του έργου έγινε χθες 9 Φεβρουαρίου, μιας και ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική αποσφράγισή προσφορών για την ανάδειξη του τεχνικού συμβούλου που θα βοηθήσει τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών για την προετοιμασία, ωρίμανση και διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης κατασκευής του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η Υποθαλάσσιας Ζεύξης Λευκάδας βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην κυβερνητική ατζέντα, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, να του έχει προσδώσει τον χαρακτηρισμό «έργο εθνικού επιπέδου».


Βάσει του παλιού διαγωνισμού (σύμβαση παραχώρησης) που δεν είχε προχωρήσει, θα κατασκευαζόταν οδικό τμήμα μήκους 3 χλμ., συμπεριλαμβανομένης υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους περί τα 1,1 χλμ. εκ των οποίων 450 μέτρα αφορούσαν στο τμήμα κλειστής διατομής, ενώ 310 και 270 μ. αφορούσαν στις προσβάσεις εισόδου και εξόδου αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η προτεινόμενη μέθοδος κατασκευής της υποθαλάσσιας σήραγγας βασιζόταν στην κατασκευή της σήραγγας εν ξηρώ, με εκσκαφή και επανεπίχωση.


Σήμερα η σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας με τη Λευκάδα γίνεται μέσω μεταλλικής αρθρωτής γέφυρας που είναι περιστρεφόμενη και πλαγιοδετεί για την απελευθέρωση του στενού, αβαθούς δίαυλου, διακόπτοντας την οδική κυκλοφορία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες να δημιουργούνται ουρές αναμονής οχημάτων, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες. Πρόβλημα προκαλείται και στους δρόμους του νησιού, δεδομένου ότι τα οχήματα εισέρχονται και εξέρχονται του νησιού από τον αστικό ιστό της πόλης.


Η Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας θα έρθει να επιλύσει τα παραπάνω προβλήματα, βελτιώνοντας το επίπεδο εξυπηρέτησης των χρηστών. Παράλληλα, θα εξασφαλίζονται γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις, ενώ θα αναβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό το τουριστικό προϊόν.

πηγή carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]