Η αλήθεια σχετικά με την προσωρινή διακοπή ηλεκτροδότησης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας -Τί λέει ο Δήμος


 Η αλήθεια σχετικά με την προσωρινή διακοπή ηλεκτροδότησης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Σχετικά με τη δυσάρεστη κατάσταση που επικράτησε και δικαίως αναστάτωσε την εκπαιδευτική κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου  ανακοινώνονται τα έξης στοιχεία:

Σκοπός της ανακοίνωσης του Δήμου δεν είναι οι προσωπικές επιθέσεις αλλά αντίθετα η αποκατάσταση της αλήθειας και η διατύπωση της πραγματικότητας, μιας πραγματικότητας η οποία μιλάει με «στοιχεία» και όχι με εντυπώσεις.

Ειδικότερα :

Η τελευταία πληρωμή του λογαριασμού ρεύματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2022

Για το μήνα Οκτώβριο 2022, το υπόλοιπο στον λογαριασμό ρεύματος ήταν 3.207,00 ευρώ, με ημερομηνία εξόφλησης: 24/11/2022.

Για το μήνα Νοέμβριο 2022, το νέο υπόλοιπο  ήταν 4.906,00 καθώς προστέθηκε στο προηγούμενο ανεξόφλητο. 

Αναφορικά με το κατά πόσο υπήρχαν διαθέσιμοι πόροι στις σχολικές επιτροπές υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2022 έγινε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για επιπλέον χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών με 72.000 ευρώ. Επιπλέον με εντολή Δημάρχου διατέθηκε το πόσο των 27.000 ευρώ, από ΚΑΠ για δαπάνες ρεύματος. Με την έκτακτη χρηματοδότηση σκοπός ήταν να καλυφθούν τα αυξανόμενα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων σε ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο και φυσικά να εξοφληθούν οι τυχόν οφειλές. Στόχος αυτών των πρωτοβουλιών του Δημάρχου, ήταν φυσικά να μην μείνει κανένα σχολείο  χωρίς να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του. 

Επιπλέον:

Ο ΔΕΔΔΗΕ όφειλε να επικοινωνήσει και να ειδοποιήσει τόσο την Διοίκηση του Δήμου όσο και τα Υπηρεσιακά στελέχη, για τις προθέσεις του, με τον Δήμο Αρταίων να καταδικάζει την ενέργεια του ΔΕΔΔΗΕ, ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Αν προϋπήρχε η οποιαδήποτε τηλεφωνική ενημέρωση η Δημοτική Αρχή θα έκανε ό,τι είναι απαραίτητο για την εξομάλυνση της κατάστασης. Ακριβώς, όπως έγινε και εκ των υστέρων όταν μαζί με τον νυν Αντιδήμαρχο Παιδείας έλαβαν γνώση της κατάστασης.  

Σημειώνεται, επίσης, πως μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και αφού πρώτιστα εξομαλύνθηκε η κατάσταση, στο Ταμείο της εν λόγω Σχολικής Επιτροπής, διαπιστώθηκε υπερχρέωση του ταμείου με ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, εκτυπωτικά, αναλώσιμα, συντηρήσεις που θα μπορούσαν να είναι ορθολογικότερες στην ψηφιακή εποχή που ζούμε.

Τέλος, επειδή οι «καταγγελίες» έρχονται απ’ όσους είχαν την ευθύνη να πράττουν και όχι να μεθοδεύουν για να βγουν τιμητές εκ των υστέρων, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει πως: είναι ντροπή να θυσιάζονται οι μαθητές και οι ανάγκες τους σε ένα πολιτικό παιχνίδι που παρακολουθούν μόνο όσοι το προκάλεσαν είτε από μεθόδευση, είτε από ανεπάρκεια διοίκησης, ενώ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια μέχρι την απόδειξη της αλήθειας, για το λόγο ότι διαφαίνεται πολιτικός δόλος. Ο Δήμος θα συνεχίσει να πράττει το καλύτερο που μπορεί για τα σχολεία μας, για όλους τους μαθητές μας και δεν θα μπει στο μικρό και άχαρο μικροπολιτικό παιχνίδι που κάποιοι προσπαθούν να στήσουν στις πλάτες των μαθητών.

Για άλλη μια φορά, η Δημοτική Αρχή ζητά συγνώμη για την όποια αναστάτωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]