ΛΑΣΥ Περιφέρειας Ηπείρου : Γραπτή Ερώτηση για την κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων μέσα στην Αμφιθέα Ιωαννίνων

 


Γραπτή ερώτηση για την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης απαγόρευσης κυκλοφορίας σε οχήματα ανω των 3,5 τόνων στην Ε.Ο. από τη διασταύρωση Περάματος έως την Παναγιά Τρικάλων κατέθεσαν σήμερα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου» Τίνα Ζέκα, Γιώργος Πρέντζας και Κώστας Κωτσαντής. 

Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι σημειώνουν ότι απαγορεύεται η διέλευση στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας, στα μηχανοκίνητα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων. Τέτοιοι οδοί για την ΠΕ Ιωαννίνων, είναι το «Τμήμα από Ιωάννινα-Μετσοβο-όρια με Νομό Τρικάλων (προς Κατάρα)» και ακολούθως το «Τμήμα από όρια Νομού Ιωαννίνων-Κατάρα- Α/Κ Παναγιάς Εγνατίας Οδού»

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 5 χρόνια από την έκδοση της νομοθεσίας, η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει τοποθετήσει απαγορευτικές πινακίδες με αποτέλεσμα οχήματα 3,5 και άνω τόνων να κυκλοφορούν κανονικά μέσα σε κατοικημένες περιοχές όπως η Αμφιθέα. 

Οι κάτοικοι της Αμφιθέας αλλά και ολόκληρης της περιοχής διέλευσης υφίστανται όλη τη διάρκεια της μέρας την ηχητική όχληση από την κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων αλλά κυρίως κινδυνεύουν καθημερινά ζωές καθώς οχήματα άνω των 3,5 τόνων κυκλοφορούν κυριολεκτικά «μπροστά από τις πόρτες τους» . Η Τροχαία δηλώνει αναρμόδια να επέμβει επειδή δεν υπάρχει σήμανση και η Περιφέρεια Ηπείρου φέρει ακέραια την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα που θα γίνουν εφόσον εμπλακούν βαρέα οχήματα τα οποία δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν στην περιοχή. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ρωτούν τον Περιφερειάρχη γιατί 5 χρόνια τώρα δεν έχει μεριμνήσει να τοποθετηθούν πινακίδες και θέτει με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων. 

Με βάση τον κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης ή ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης οφείλει να απαντήσει γραπτά εντός δεκαπέντε (15) ημερών. 


Συν. Οι περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων για το Νομό Ιωαννίνων 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]