ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δυσοίωνο το παρόν στις αίθουσες των Ελληνικών δικαστηρίων για τους ταλαίπωρους συμβασιούχους.

 


Γράφει ο Στεφάνου Χρήστος

 πρόεδρος

Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων


Από τη θέση του προέδρου του περιφερειακού τμήματος Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, παρακολουθώ σε καθημερινή βάση τις υποθέσεις και τις εξελίξεις αυτών, στις αίθουσες των Ελληνικών δικαστηρίων και τις αποφάσεις που εκδίδονται και τους αφορούν, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και όχι μόνο. Οι ταλαίπωροι συμβασιούχοι και ειδικότερα οι συνάδελφοι ΕΣΠΑ, αναγκάστηκαν να πάρουν τη δικαστική οδό για την επίλυση των εργασιακών τους ζητημάτων, μετά και από 20 συνεχόμενα χρόνια συμβάσεων σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς απολύτως καμία διακοπή ανάμεσα σε αυτές, καλύπτοντας πάγιες και διαρκή ανάγκες, τι στιγμή που οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών της χώρας αδιαφορούν, παρόλο τις συνεχείς παρεμβάσεις μας από το Σύλλογο με επιστολές στα αρμόδια υπουργεία να δώσουν λύση στο πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων ανά τη χώρα, να δωθεί οριστική λύση με μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου και μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον.

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις που εκδίδονται από τα δικαστήρια, το 99% αυτών είναι αρνητικές και σπάνια μια στις εκατό υποθέσεις, έχει θετικό αποτέλεσμα. 

Μετά τη τελευταία μάλιστα απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών με νομοθετική ρύθμιση, που υποχρεώνει τους Δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια ανά τη χώρα, να ακούν έφεση επί των αποφάσεων αν είναι θετικές και τελεσίδικα η απόφαση να παίρνεται από τον Άρειο Πάγο, το υπουργείο πήρε πίσω τη ρύθμιση επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις μόνο με τη πρωτόδικη απόφαση από τα δικαστήρια, οι διαδικασίες γίνονται ακόμη πιο χρονοβόρες μέχρι και πέντε και παραπάνω χρόνια να φτάσουν στον Άρειο Πάγο ώστε να έχουμε στα χέρια μας τελική απόφαση και φυσικά και πολυέξοδες για τη τσέπη των συναδέλφων συμβασιούχων, με δυσβάσταχτο κόστος για παράβολα, δικηγορικά έξοδα κλπ.

Ως Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, έχουμε συνεχείς επαφές με το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, για το θέμα των συναδέλφων ΕΣΠΑ που εργάζονται επί σειρά ετών και ζητούμε άμεσα την επίλυση αυτού του σημαντικού θέματος που απασχολεί μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης του Ελληνικού Δημοσίου,

με πρόσφατη επιστολή σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κύριο Βορίδη Μάκη σε επίσκεψή του στα ΙΩΆΝΝΙΝΑ. Ο υπουργός υποσχέθηκε να ασχοληθεί σοβαρά με τα αιτήματα της συγκεκριμένης επιστολής του Συλλόγου μας και φυσικά του ζητήματος των συναδέλφων ΕΣΠΑ που ζητήσαμε οριστική λύση μετά από 20 χρόνια συνεχόμενων συμβάσεων, να είναι οι πιο κατάλληλοι και έμπειροι, να συνεχίσουν από μόνιμες θέσεις να προσφέρουν τις γνώσεις τους και το παιδαγωγικό τους έργο στα παιδιά των συμπολιτών μας.

Τονίσαμε στον υπουργό τη δεύτερη προεκλογική εξαγγελία του Πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη Κυριάκου για στελέχωση των βρεφονηπιακών σταθμών με μόνιμο προσωπικό, εξαγγελία που μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, έχει μείνει στα λόγια τα προφορικά κι ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Συνηθισμένοι πλέον από τα  ΘΑ και τα ΨΕΥΤΙΚΑ τα λόγια τα μεγάλα, κρατάμε μικρό καλάθι και πάλι σε υποσχέσεις, μέχρι να δούμε να ασχολούνται πραγματικά με το πρόβλημα. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε διάλογο κι αν χρειαστεί, σε οποιαδήποτε κάλεσμα από το Υπουργείο για τα προβλήματα του κλάδου μας.

Συνεχίζεται παράλληλα και ο αγώνας στα Εφετεία της χώρας μετά τις αρνητικές πρωτοδίκες αποφάσεις και ο δύσκολος αγώνας και εκεί, χωρίς κι εδώ να είμαστε αισιόδοξοι με την συνεχή έκδοση αρνητικών αποφάσεων από τους δικαστές για θετικές εξελίξεις και μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]