Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζίτσας

 Ο Σχεδιασμός και τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν από έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις, παγετός, πλημμύρες, κατολισθήσεις)  στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/11/2022) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι συμμετέχοντες, μέλη του Συντονιστικού εξέτασαν τις δυνατότητες για μέγιστο συντονισμό δράσης καθώς και αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ταυτόχρονα, αξιολογώντας την αντιπυρική περίοδο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς τα περιστατικά πυρκαγιών,  που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, αντιμετωπίστηκαν άμεσα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. 

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ευχαρίστησε τα μέλη του Συντονιστικού που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και αναφέρθηκε  στις προτεραιότητες του Δήμου. 

Ειδικότερα, ο Δήμος Ζίτσας στο πλαίσιο των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ολοκλήρωσε τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων καθώς και κεντρικών φρεατίων ομβρίων σε Κοινότητες, ενώ το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση παγετού και χιονοπτώσεων ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προμήθεια αλατιού.

 «Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε αποδείξει πως με την άρτια συνεργασία που αναπτύξαμε, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν. Όπως την καλοκαιρινή αντιπυρική περίοδο, ευελπιστούμε πως και το φετινό Χειμώνα  θα ανταποκριθούμε σε τυχόν προβλήματα, έχοντας φυσικά σύμμαχό μας και τον καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζίτσας

Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν, τόνισαν παίρνοντας το λόγο, ο  Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Αντιπύραρχος Φώτης Δεληγιάννης, ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντίνος Μάντζιος, ο υποδιοικητής 8ου Λ.Α.Π. Λοχαγός Αλέξανδρος Ράπτης, η Δασοπόνος του Δασαρχείου Ιωαννίνων, Αθηνά Λεύκα και οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Ευθύμιος Κοντογιώργος και Κωνσταντίνος Γεροδήμος. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Περικλής Γρίβας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]