ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμος Πωγωνίου:Επιστολή διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να διακόψει τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας


 Επιστολή διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να διακόψει τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής:


«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Κατά της διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που ολοκληρώθηκε χθες γίναμε αποδέκτες της πρόθεσης των αρμόδιων Υπουργείων να προχωρήσουν σε παύση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, τουλάχιστον για το 2023.

Η παύση των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα βάλει ταφόπλακα στην όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι οι Δήμοι στηρίζονται σε αυτά για την κάλυψη των αυξημένων κενών.

Η υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών των Δήμων είναι εμφανής και έχει μεγάλο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες και κατ’ επέκταση στους δημότες, ενώ κρίσιμοι τομείς για την λειτουργία των Δήμων υπολειτουργούν, με τις Δημοτικές Αρχές να προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή ώστε να μην διαταραχτεί η καθημερινότητα των πολιτών και η παροχή υπηρεσιών.

Τα τελευταία χρόνια τα αρμόδια υπουργεία έχουν πολλάκις γίνει αποδέκτες αιτημάτων για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού οι οποίες παραπέμπονται στις καλένδες και το προσωπικό που τελικά προλαμβάνεται είναι αντιστρόφως ανάλογο των πραγματικών αναγκών των Δήμων.

Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελούν  μία προσωρινή μεν, απαραίτητη δε, λύση ανάγκης αφού το προσωπικό τοποθετείται σε νευραλγικούς για την εύρυθμη λειτουργία τομείς των Δήμων.

Όπως γνωρίζετε, οι συμβάσεις του τελευταίου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας λήγουν εντός του πρώτου διμήνου του 2023 και η παύση των συμβασιούχων θα προκαλέσει τεράστια κενά στις υπηρεσίες μας. Παράλληλα, θα ανακύψει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα καθώς θα πληγούν χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, μεταξύ αυτών και μεγάλος αριθμός δημοτών του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου που αναμένουν τα συγκεκριμένα προγράμματα για να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ζήτημα με τη δέουσα προσοχή, αναλογιζόμενοι τις μεγάλες ανάγκες και τα κενά στη λειτουργία των Δήμων καθώς και τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας που καλπάζουν, πολύ περισσότερο στην πολύπαθη περιφέρεια Ηπείρου και δη στον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου. 


                     

                                                             Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

                                   Κωνσταντίνος Καψάλης »


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]