ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμος Αρταίων :2 νέα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων ρίχνονται στη μάχη για την καθαριότητα




Στην τελική ευθεία για την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων βιοαποβλήτων μπήκε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αρταίων, καθώς υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου  Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και του αναδόχου η σχετική σύμβαση. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για προμήθεια που γίνεται με πιστώσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ, ενώ το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 372.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αρταίων προχωρά σε ένα ακόμη βήμα αύξησης της ανακύκλωσης, μετά τα προγράμματα ανακύκλωσης για πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, οικιακά τηγανέλαια, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες, μπαταριές και ενδύματα – υποδήματα, προχωρά τώρα στην αξιοποίηση και των οργανικών αποβλήτων της κουζίνας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Ειδικότερα, ο Δήμος πρόκειται να προμηθευτεί ένα απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων από πλαίσιο μικτού φορτίου 12 τόνων και υπερκατασκευή τύπου πρέσας χωρητικότητας 6m3 και ανυψωτικό μηχανισμό κάδων 80-1300 και ένα απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων με σύστημα πλύσης κάδων μικτού φορτίου 15- 16 τόνων, υπερκατασκευή τύπου μύλου, ανυψωτικό μηχανισμό κάδων 80- 1.300 λίτρων. 


Σε σχόλιο του ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά «Η μάχη που δίνουμε καθημερινά αναβαθμίζεται με νέα τεχνολογικά εργαλεία. Τα νέα απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας, ευέλικτα και με την καθοριστική συμβολή των υπαλλήλων μας που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, η Άρτα, έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην καθαριότητα. Οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και αυτό μας δίνει ικανοποίηση και δύναμη να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας με σχέδιο που προβλέπει ανανέωση εξοπλισμού, αλλά κυρίως απόκτηση νέου εξοπλισμού για την ξεχωριστή συλλογή των διαφορετικών ρευμάτων αποβλήτων» .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]