ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Καιρός: Θερμή εισβολή φέρνει ξανά… τον Αύγουστο για 3 μέρες – Μέχρι και 39 βαθμούς η θερμοκρασία

 


Αύγουστο θα «φέρει» και πάλι ο καιρός από σήμερα, αφού θα έχουμε θερμή εισβολή που θα κρατήσει τρεις μέρες.


Ο καιρός αναμένεται να έχει θερμοκρασίες μέχρι και 39 βαθμούς, φέρνοντας έτσι ένα κύμα μίνι καύσωνα.

«Είμαστε εν αναμονή μία θερμής εισβολής, αρκετά έντονης για την εποχή, η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας αρχής γενομένης από σήμερα και για τρεις ημέρες δηλαδή έως και το Σάββατο» αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.


Όπως υπογραμμίζει «σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι η κορύφωση της ζέστης με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ στα τοπικά ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα ‘’χτυπήσει’’ περισσότερο η ζέστη. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38 και πιθανότατα τους 39 την Παρασκευή και το Σάββατο στην Θεσσαλία σε περιοχές που είναι κλειστές στον θεσσαλικό κάμπο, αλλά και σε τμήματα της πεδινής Φθιώτιδας και Βοιωτίας».

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής αναφέρει ότι «αυτή η τριήμερη ζέστη θα επηρεάσει όλη τη χώρα. Στην Αττική τις τρεις αυτές ημέρες, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι στους 34°C στο κέντρο της πόλης και ειδικά την Παρασκευή και το Σάββατο. Στην Θεσσαλονίκη γύρω στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και γενικά στα νησιωτικά τμήματα θα κάνει ζέστη, γύρω στους 30-32°C στα Επτάνησα και στις περιοχές Αιγαίου».


Επισημαίνει ότι αν και αναφερόμενος σε «τριήμερο φθινοπωρινό καύσωνα, επί της ουσίας δεν είναι καύσωνας αλλά θα είναι έντονη η θερμή εισβολή, πολύ πιο έντονη από τη μέση θερμοκρασία για την εποχή, καθώς θα έχουμε θερμοκρασίες το τριήμερο αυτό στις περισσότερες περιοχές κατά 8 με 9 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο για την εποχή που βρισκόμαστε».


Το σκηνικό του καιρού ωστόσο αλλάζει από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, κάτι όμως που δεν θα ισχύσει σε όλες τις περιοχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει «από το Σάββατο το βράδυ περιμένουμε μπόρες και καταιγίδες στα βορειοδυτικά τμήματα της Ελλάδας και την Κυριακή στην βόρεια Ελλάδα που θα βρέχει ανά διαστήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχίσει να κάνει ζέστη, όπως παραδείγματος χάριν στην Αθήνα που πάλι θα έχει 34 βαθμούς Κελσίου. Από την Δευτέρα θα πέσει ο υδράργυρος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Άννα – Τροανταφυλλιά Τσούτσα//πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]