Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική ΚαταστροφήΜε αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνισμού, τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και σχολεία της πόλης μας οργανώνει σειρά εκδηλώσεων.


 


Κεντρικός άξονάς τους είναι η μουσικοχορευτική παράδοση των Ελλήνων που ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία  τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη.


 


Στόχος των εκδηλώσεων είναι: 


·      Να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο επηρέασε η πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση του προσφυγικού ελληνισμού τον πολιτισμό της ελεύθερης Ελλάδας και ειδικότερα των Ιωαννίνων.


·      Να γνωρίσουν οι μαθητές μέσα από την ενεργητική συμμετοχή και συγκεκριμένες διαδικασίες και δράσεις τη μουσικοχορευτική παράδοση των προσφύγων Ελλήνων.


·      Να αναδειχθεί η τοπική ιστορία των προσφυγικών σωματείων της πόλης.


Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετέχουν επίσης το 1ο Λύκειο Ιωαννίνων, το 6ο, το 7ο και το 8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων.


 


Υπεύθυνοι Διδασκαλίας: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης (καθηγητές φυσικής αγωγής). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]