ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς


 H δίκη για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς ξεκινά σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Στο εδώλιο κάθεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο σύζυγος της Καρολάιν, ο οποίος την σκότωσε στον ύπνο της και έλεγε ψέματα σε όλους για 37 μέρες μέχρι που ομολόγησε. Λίγο πριν τις 8:30 έφτασε στα δικαστήρια, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Μάλιστα, ο κόσμος που είχει συγκεντρωθεί έξω από τη δικαστική αίθουσα του φώναξε: «Να φας ισόβια». 

Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τελέστηκε στις 11 Μαΐου του 2021 μέσα στη μονοκατοικία του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπνιξε την 20χρονη γυναίκα του. Στη συνέχεια σκηνοθέτησε μία ολόκληρη «ληστεία» μέσα στο σπίτι: Δέθηκε χειροπόδαρα, έβαλε ταινία στο στόμα του, ενώ τοποθέτησε την 11 μηνών κόρη του πάνω στο άψυχο σώμα της Καρολάιν. Μάλιστα, ο πιλότος σκότωσε και το σκυλάκι της και το κρέμασε από τα κάγκελα του σπιτιού προκειμένου να «πείσει» για τη σκληρότητα των ανύπαρκτων ληστών. 


Η Καρολάιν είχε έναν αργό «αγωνιώδη» θάνατο καθώς πάσχιζε να αναπνεύσει επί έξι ολόκληρα λεπτά. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της. Μάλιστα, η ιατροδικαστική έκθεση έχει καταλήξει πως η Καρολάιν κοιμόταν επί πολλή ώρα όταν τη σκότωσε ο άντρας της. Ωστόσο, αυτός θα παρουσιάσει διαφορετικά τα πράγματα.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορείται για δύο πλημμελήματα και δύο κακουργήματα: 


Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Κακοποίηση ζώου

Ψευδής καταγγελία στις αρχές

Ψευδής κατάθεση κατ΄εξακολούθηση

Ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου 

Η βασική θέση του 34χρονου γυναικοκτόνου στα δικαστήρια θα είναι πως δεν είχε προσχεδιάσει τον φόνο της Καρολάιν, αλλά έδρασε «εν βρασμώ ψυχής». Πρόκειται να προτείνει πέντε μάρτυρες, εκ των οποίων ένας ψυχίατρος και ένας ιατροδικαστής. Όλοι θα πουν ότι η Καρολάιν είχε ξεσπάσματα θυμού και ο δολοφόνος θα δηλώσει πως ένα από αυτά τον οδήγησε να βγει εκτός εαυτού και να προβεί στην αποτρόπαια πράξη. 




Για τη σημερινή δίκη, αναμένεται πως ο δικηγόρος του Μπάμπη θα ζητήσει αναβολή. 


Στο δικαστήριο θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής οι γονείς της άτυχης κοπέλας, οι οποίοι έχουν αναλάβει την επιμέλεια της δίχρονης εγγονής τους Λυδίας. Η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν, θα βρεθεί στα δικαστήρια, ενώ ο πατέρας της θα είναι πίσω στην Αλόννησο, καθώς δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω προβλήματος υγείας. Επίσης, θα καταθέσουν για την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου φίλοι και γείτονες αλλά και η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν.


Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης //star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]