Απίστευτη Γκάφα Πλεύρη. Πρόσθεσε τους νεκρούς της περιόδου που ΔΕΝ είχαν βγει τα εμβόλια και ανακοίνωσε 81,5% θανάτους ανεμβολίαστων

 


Έμπλεξε τους θανάτους της περιόδου που δεν υπήρχαν εμβόλια και τα άθροισε για τα ποσοστά


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea


Καταπληκτικό. Σε συνέντευξη που έδωσε στον Ρ/Σ Real FM, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι «μέχρι τα τέλη Μαρτίου είχαμε 27.000 θανάτους, εκ των οποίων οι 22.000 ήταν ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας». Πρόκειται για ένα ποσοστό της τάξης του 81,5%. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό, «το πιο σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ- θα τα ανακοινώσει και επίσημα- συνολικά μέχρι τα τέλη Μαρτίου 15.500 συνάνθρωποί μας εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς οι 13.700 ήταν ανεμβολίαστοι», δηλαδή το 88,3%.


Φυσικά ήταν ανεμβολίαστοι αφού τουλάχιστον οι μισοί πέθαναν την περίοδο που δεν υπήρχαν εμβόλια ή η εμβολιαστική κάλυψη ήταν ελάχιστη.


Αν και τα στοιχεία που έχουμε δεν είναι από τον ΕΟΔΥ αλλά από πηγές, που καταγράφουν τους θανάτους, από κοροναϊό και την εμβολιαστική κάλυψη, τα στοιχεία που συνάγουμε είναι τα εξής:


Όταν ανέλαβε ο κ. Πλεύρης το Υπουργείο, από κοροναϊό είχαν πεθάνει στην χώρα μας, 13.700. Μέχρι τον Ιούνιο πλήρως εμβολιασμένοι στην χώρα μας ήταν μόνο 3.000.000 (και με τις δύο δόσεις του εμβολίου). Άρα δεν μπορούμε να έχουμε αξιόπιστα στοιχεία για το ποιοι από αυτούς ασθένησαν το καλοκαίρι και πέθαναν από κοροναϊό. 


Γνωρίζοντας ότι τα στοιχεία δεν είναι απολύτως ακριβή, παίρνουμε τα εξής σίγουρα δεδομένα. Από τους 27.000 που έχουν πεθάνει μέχρι τον Μάρτιο οι 22.000 ήταν ανεμβολίαστοι. Μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαν από αυτούς πεθάνει 13700. 


Άρα 27.000 - 13700 = 13300 πέθαναν από κοροναϊό από τον Σεπτέμβριο 21 μέχρι τον Μάρτιο 22


Από τους 22.000 συνολικά ανεμβολίαστους αφαιρούμε τους 13.700  που είναι οι νεκροί της περιόδου που είτε δεν υπήρχαν εμβόλια είτε ήταν χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη. Άρα έχουμε 8.300 νεκρούς της περιόδου Σεπτεμβρίου Μαρτίου.


Κάνοντας την αναγωγή βρίσκουμε ότι το 62% όσων πέθαναν από τον Σεπτέμβριο 21 μέχρι τον Μάρτιο του 22 από κοροναϊό ήταν ανεμβολίαστοι και το 38% εμβολιασμένοι.


Αυτό το ποσοστό είναι πολύ κοντά στο 40% που αρκετοί εντατικολόγοι αναφέρουν ότι περίπου το 40% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένοι.


Το ερώτημα είναι ότι εν γνώση του ο κ. Πλεύρης έκανε αυτό το λάθος ή για άλλη μια φορά από τον ΕΟΔΥ που δώσανε στοιχεία και όπως τα πήρε τα ανακοίνωσε; Διαφορετικά θα πρέπει να πούμε ότι εν γνώση του ο Υπουργός ανακοίνωσε με αυτόν τον τρόπο τα στοιχεία αποσκοπώντας να παραπλανήσει κόσμο ακούγοντας ότι 81,5% όσων δεν έκαναν το εμβόλιο κινδυνεύουν να πεθάνουν; 


Eπιπροσθέτως θα πρέπει να πούμε ότι οι 27.000 νεκροί δυστυχώς πλέον έχουν αυξηθεί σε 28.000. 


Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε γράψει επανειλημμένως για τους πολλούς θανάτους που καταγράφονται στην Κεντρική Μακεδονία, σε σχέση με τους ελάχιστους αναλογικά με τον πληθυσμό, θανάτους στην Αττική. Πλέον η Ελλάδα είναι στην 11η θέση στην κατάταξη των θανάτων ανά εκατομμύριο στην Ευρώπη. 


Επίσης έχουμε επισημάνει από τον περασμένο Νοέμβριο και το έχουμε γνωστοποιήσει στο Υπουργείο ότι το 70% των θανάτων από κοροναϊό έχουν το υποκείμενο νόσημα του διαβήτη ή είναι προδιαβητικοί. Το μεγαλύτερο δε ποσοστό αυτών είναι ηλικίας άνω των 70. 


Το ερώτημα είναι τι έκανε το Υπουργείο για τους Διαβητικούς;  Γιατί είχαν περιορισμούς στην λήψη των μονοκλωνικών αντισωμάτων; (πχ Τραγκας) 


Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]