ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα -Δωρεάν rapid test Όποιος προλάβει απαρέγκλιτα μέχρι τις 5 .....

 


Με την Όμικρον να κυριαρχεί και την υψηλή μεταδοτικότητά της να είναι πλέον γνωστή  σε όλους μας  πολλοί είναι οι  πολίτες και στα Ιωάννινα που σπεύδουν καθημερινά στα σημεία που διενεργούνται δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ .

Η εικόνα έξω από το κτήριο της Περιφέρειας  με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά στην ουρά για να κάνει rapid είναι πλέον γνωστή .

Όλους αυτούς τους μήνες που η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας αν είναι κάτι που όλοι μας μάθαμε από τους επιστήμονες είναι το πόσο σημαντικό είναι να εντοπίζουμε έγκαιρα τα κρούσματα  και να γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους .

Γι αυτό και μπήκαν στην καθημερινότητά μας τα self test ,γι αυτό και υπάρχουν τα  σημεία   δωρεάν ελέγχου για τη διενέργεια δωρεάν rapid από το ειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Τί γίνεται όμως με το ωράριο ;

Όπως είναι γνωστό το ωράριο   για δωρεάν rapid στα Ιωάννινα   έξω από το κτήριο της Περιφέρειας είναι 09.00-17.00 .

Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος πάει για παράδειγμα πέντε παρά τέταρτο και  περιμένει τη σειρά του για να κάνει   το δωρεάν τεστ ,λογικά θα πρέπει να το κάνει αφού δεν πήγε μετά τις   5 .

Σωστά ; 

Και όμως φαίνεται πως ακόμη και σε περίοδο πανδημίας η φιλοσοφία του Δημοσίου καλά κρατεί ...

Rapid θα κάνουν   μόνο όσοι  προλάβουν μέχρι τις 5 .Ακόμη και αν πας νωρίτερα από τις 5 ο υπάλληλος   θα ανακοινώσει πως ο χρόνος τελείωσε και όποιος πρόλαβε για σήμερα πρόλαβε .

Στις 5 ακριβώς τραβούν ρολά ....Οπότε αν δεις μεγάλη ουρά μην  μπεις   καν στον κόπο να περιμένεις γιατί δεν θα προλάβεις να εξεταστείς ...

Και κάπου εδώ είναι που χάνεται το παιχνίδι στο σοβαρό θέμα του  έγκαιρου εντοπισμού των κρουσμάτων και της ιχνηλάτησης ...

Αν υποθέσουμε ότι στην ουρά περίμεναν,δεν θα πούμε πολλά αλλά λίγα  άτομα  και αυτοί οι άνθρωποι λόγω ωραρίου δεν εξεταστούν ,αν ανάμεσά τους είναι θετικοί στον covid και είναι ασυμπτωματικοί ,κάλλιστα θα κυκλοφορήσουν ,μπορεί να πάνε σε κάποιο σούπερ μάρκετ να μπουν σε κάποιο αστικό λεωφορείο και τέλος πάντων να μην απομονωθούν έγκαιρα .

Υπάρχει και η λύση του φαρμακείου θα πείτε ....Ναι  ,σαφώς και υπάρχει όμως υπάρχουν και πολίτες που  δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να  πληρώσουν για να κάνουν rapid που το δικαιούνται άλλωστε  ή για δικούς τους λόγους θέλουν να εξεταστούν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Γιατί  άραγε να  παρατηρείται  απουσία ευελιξίας στο ωράριο  των ΚΟΜΥ  τουλάχιστον για όσους πηγαίνουν έγκαιρα  στα σημεία που διενεργούνται τα δωρεάν rapid δηλαδή  πριν τις 5 στα Γιάννινα ..

Μήπως δεν  μερίμνησε η κυβέρνηση να προσλάβει περισσότερο προσωπικό ώστε να είναι περισσότεροι οι υπάλληλοι ,άρα και περισσότερα τα τεστ που θα γίνονται και να μην φεύγει κανείς χωρίς να έχει υποβληθεί σε έλεγχο ;

Μήπως γιατί δεν θέλει να πληρώσει υπερωρίες ;

Γιατί δεν γίνεται  διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας   για να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι αφού μας  λένε και μας ξαναλένε πως το τεστ είναι το βασικό μέσο επιδημιολογικής επιτήρησης ,την ώρα μάλιστα που και η χώρα μας ετοιμάζεται να ακολουθήσει την υπόλοιπη Ευρώπη και να χαλαρώσει περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα ...(βοήθειά μας)

Πώς θα είμαστε  ασφαλείς αν δεν αποτυπώνουμε την πραγματική εικόνα των κρουσμάτων ;

Γιατί ο πολίτης να αναγκάζεται εν τέλει να πληρώσει ένα rapid  λόγω παρέλευσης ωραρίου ;

Γιατί να  περιμένει  η κυβέρνηση  από έναν υπάλληλο να κάνει όσα πιο πολλά τεστ γίνεται  μέσα στο αυστηρό ωράριο;Γίνεται δύο χέρια να κάνουν θαύματα ;

Οχι   αυτό  δεν γίνεται ,αυτό που γίνεται είναι  δυστυχώς να αφήνεται ένα κενό ασφαλείας για τη δημόσια υγεία ....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]