Βάνα Παπαευαγγέλου :Τέλος τα πιστοποιητικά νόσησης με επαναμόλυνση


" Δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναλοίμωξης όπως ίσχυε μέχρι τώρα σε όσους νοσούσαν για πρώτη φορά και έπαιρναν πιστοποιητικό ,το οποίο  τους εξασφάλιζε δικαιώματα αντίστοιχα των εμβολιασμένων "  ανακοίνωσε σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η Βάνα Παπαευαγγέλου .

Η Επιτροπή όπως σημείωσε έχει αποφασίσει να δοθεί πιστοποιητικό σε περίπτωση επαναμόλυνσης μόνο σε εμβολιασμένους  πολίτες  που δεν πρόλαβαν να κάνουν την αναμνηστική δόση λόγω λοίμωξης .


Αναλυτικά η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε :


"Ως προς το πιστοποιητικό για την επαναμόλυνση, είναι κάτι το οποίο έχει αποφασιστεί από το Σεπτέμβριο από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ότι δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό για επαναμόλυνση, για δεύτερη μόλυνση.


Κατανοούμε αυτό που έχει δημιουργηθεί τώρα για κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τον βασικό τους εμβολιασμό, είτε με Johnson & Johnson είτε με τις δυο δόσεις, και τη στιγμή που πάει να εκπνεύσει το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, διότι πρέπει να κάνουν το booster τους, είχαν μια νόσηση.


Και εφόσον είχε προϋπάρξει και η προηγούμενη νόσηση είναι η δεύτερη λοίμωξη. Σε αυτή την ειδική ομάδα ασθενών είναι κάτι καθαρά διοικητικό και θα χορηγηθεί σε αυτούς τους ανθρώπους πιστοποιητικό επαναμόλυνσης.


Δημοσιογράφος : Δηλαδή προϋπόθεση για να χορηγηθεί θα είναι να είναι εμβολιασμένοι και απλά να μην πρόλαβαν να κάνουν την τρίτη δόση.


Β. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Ναι, να είναι εμβολιασμένοι και να μην έχουν κάνει την τρίτη.


Να θυμίσω ότι όποιος έχει κάνει και τη booster δόση δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικού νόσησης διότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού συνεχώς ισχύει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]