ΙΑΝΟΣ: Μπαράζ αντιδράσεων μετά από διαρροή e-mail – «Πλύναμε τη μοκέτα για να μην κοιμούνται οι άστεγοι απ’ έξω»


 Σειρά από αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παραδοχή, μέσω e-mail, ότι στελέχη του καταστήματος του βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ» στη Σταδίου βρέχουν τις μοκέτες στον εξωτερικό χώρο για να μην κοιμούνται άστεγοι.


Η εσωτερική οδηγία που φέρεται να έχει σταλεί από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του βιβλιοπωλείου και πολυχώρου πολιτισμού «ΙΑΝΟΣ» αναφέρεται σε τρόπους απομάκρυνσης αστέγων έξω από το κατάστημα.


Όπως αναγράφεται στο e-mail, πρέπει να επιστρατευούν αναγκαίοι “Security” που θα διώχνουν τους ανθρώπους από τη βιτρίνα του καταστήματος, ενώ μάλιστα προειδοποιεί ότι το κατάστημα θα βάλει μπροστά ακόμα και σειρήνα.


Αναλυτικότερα, το e-mail που διέρρευσε αναφέρει:



“Θέμα: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ…


Καλησπέρα κ.


Εύχομαι το μήνυμά μου να σας βρίσκει καλά.


Ενημερώστε τους θυρωρούς να αποτρέπουν τους άστεγους να κοιμούνται έξω από το μέγαρο……


Εμείς χθες τους το είπαμε και μάλιστα πλύναμε τη μοκέτα για να είναι βρεγμένη η περιοχή


Προφανώς αργά το βράδυ ξανά επέστρεψαν… αν δειτε προσεχτικά τη μοκέτα θα διαπιστώσετε ότι κοιμούνται στα βρεγμένα….


Τη βδομάδα που μας πέρασε είχα ένα RDV με τον υπεύθυνο των ΙΕΚ *** όπου από το Φθινόπωρο θα βρίσκονται στο κτήριο δίπλα μας… σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσουν να το φτιάχνουν για να εγκατασταθούν και όπως μου είπε θα έχουν security, συνεπώς όλη η προίκα των άστεγων θα έρθει σιγά σιγά σε μας


Φοβάμαι ότι οι θυρωροί δεν θα κάνουν κάτι… Από τη στιγμή που λέμε ότι το κτήριο έχει φύλαξη θα έπρεπε να φροντίζουν για την εικόνα μας


Πληρώνουμε κοινόχρηστα και μάλιστα υψηλά


κανονικά η φύλαξη θα έπρεπε να είναι από επαγγελματίες security


Δείτε και ενημερώστε μας


Εμείς από αυριο θα ενεργοποιήσουμε τη σειρήνα…


Ευχαριστώ πολύ


Καλή Κυριακή με υγεία και όλα τα καλά!!!”bsp;


Ο σκηνοθέτης της σειράς «Όρκος», την οποία χορηγεί ο «ΙΑΝΟΣ» αντέδρασε με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέροντας μεταξύ άλλων:


«Θα σταματήσουμε την χορηγική συνεργασία μαζί τους, και θα απαλοιφθεί το όνομα της εταιρείας στους τίτλους της σειράς»


Ολόκληρη η ανάρτησή του:


«Για την εκδοτική εταιρεία Ιανός. Μετά απο την απαράδεκτη συμπεριφορά στους ευάλωτους κοινωνικά συμπολίτες μας, μετά απο τα βασανιστήρια, που τους ανάγκασε να υποστούν (διωγμούς, βρεγμένες μοκέτες κλπ), αισθάνομαι την ανάγκη να πληροφορήσω το κοινό που παρακολουθεί τον “Ορκο”, ότι θα σταματήσουμε την χορηγική συνεργασία μαζί τους, και θα απαλοιφθεί το όνομα της εταιρείας στους τίτλους της σειράς, σαν μια μικρή ένδειξη της αντίθεσής μας σε τετοιες τακτικές απανθρωπιάς. Δεν θα δεχτούμε καμμία συγνώμη, ούτε κανενός είδους στρογγύλεμα. Η σειρά “Ορκος” ασχολείται με σεβασμό με τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και δεν θα δεχτεί, όσο τουλάχιστον μπορούμε, τετοιους απάνθρωπους τρόπους συμπεριφοράς. Αυτό θα συμβεί μετα το Σαββατιατικο διπλο επεισόδιο που έχει παραδοθεί δυστυχώς στο κανάλι δυο μέρες πριν το γεγονός. Λυπούμαστε που επιβεβαιωνόμαστε όσο αφορά στην οπτική κάποιων για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται, όχι απο επιλογή, στους δρόμους. Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους φροντίζουμε, να τους περιθάλπτουμε, και να τους τιμάμε. Εμεις στον Ορκο, υποθέτω και όσοι μας βλέπετε, δεν το ανεχόμαστε.»

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]