Ιωάννινα:Φωνές και Σιωπές θηλυκοτήτων» Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια


 Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 στο  χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα: «Φωνές και Σιωπές θηλυκοτήτων» που διοργάνωσε ο Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών τους του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών και η Εικαστική συνεύρεση Αmities - Φιλίες με αφορμή την 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

Ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. κ. Δημήτριος Πάνου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, ο οποίος στο  Δήμο μας  ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2013, δυναμικότητας 20 κλινών, με στόχο την παροχή ασφαλούς διαμονής στις γυναίκες θύματα βίας ανεξαρτήτου εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας και νομικής υπόστασης καθώς και σε θύματα εμπορίας  ανθρώπων. Από την αρχή της λειτουργίας του ο Ξενώνας έχει φιλοξενήσει συνολικά  165  άτομα και συγκεκριμένα 74 γυναίκες και 91 παιδιά.  Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 4 γυναίκες και 8 παιδιά.

          Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι επικεφαλής  των Δημοτικών παρατάξεων, Θεοδώρα  Καλογιάννη - ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023 και Αριστείδης Μπαρτζώκας - ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ, και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Βάσω Μέγα, Γεωργία Γιώτη και Αλεξάνδρα Μπέγκα.

Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες  για τις εικαστικές τους δημιουργίες και σας ενημερώνουμε ότι η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23  έως τις 26 Νοεμβρίου 2021 και κατά τις ώρες 12.00-14.00 & 18.00-22.00 και κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη – είδη γραφικής ύλης και είδη ατομικής υγιεινής για τις γυναίκες και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται από τον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών τους του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]