Ο Δήμος Αρταίων τιμά σήμερα τον ήρωα των F-16 Αναστάσιο Μπαλατσούκα πεσόντα στο καθήκον



Σήμερα  Πέμπτη 26 Αυγούστου ο Δήμος Αρταίων τιμά τον ήρωα σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα   πεσόντα στο καθήκον 
Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, η Άρτα τιμά τον πεσόντα σε ώρα καθήκοντος Σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα, με προτομή και ονοματοδοσία πλατείας στην περιοχή Τρίγωνο, Οδός Παπαβασιλείου. 
Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν  στις 10:15 το πρωί. 
Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Κώστα Χαρακλιά, που έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Δήμαρχο, Χρήστο Τσιρογιάννη. 
Όπως δήλωσε κατά την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος «Η Δημοτική μας Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, έχει αποδείξει ότι ξέρει να αναγνωρίζει και να τιμά τους ήρωες της πατρίδας μας». 







Ηταν  26 Αυγούστου 2010,  όταν ο  Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας έχασε τη ζωή του  έπειτα  από σύγκρουση  δύο μαχητικών  αεροσκαφών  τύπου F-16 που συμμετείχαν σε εκπαιδευτική άσκηση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.


Ο Σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1977 στην Άρτα . Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων το 1997 και αποφοίτησε το 2001, οπότε τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για εκπαίδευση στα αεροσκάφη Τ-2. Τον Αύγουστο 2002, μετατέθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, όπου εκπαιδεύτηκε στα αεροσκάφη Α-7, για να επανδρώσει την 335 Μοίρα.
Τον Ιανουάριο 2006 τοποθετήθηκε στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης της 115 Πτέρυγας Μάχης, όπου εκπαιδεύτηκε στα νέο-παραληφθέντα αεροσκάφη F-16 Block 52 plus, ενώ με το πέρας της εκπαίδευσής του παρουσιάστηκε στην 340 Μοίρα. 
Ήταν έμπειρος πιλότος με σύνολο ωρών πτήσεως 1.202 εκ των οποίων οι 580 ώρες σε F-16   και θεωρούνταν από τους καλύτερους  χειριστές των F-16 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]