ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10 π.μ. – 3 μ.μ.) Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πύλη του ΠΓΝΙ


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.)  ΠΓΝΙ


                                (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.)                    24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 


ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10 π.μ. – 3 μ.μ.) 


Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πύλη του ΠΓΝΙ


 


► OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας


► να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” .


► να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των μονάδων υγείας- πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων


► άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.


► ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, στοχευμένη  εξατομικευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίωνΕίμαστε ήδη αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της επιδημίας  - με «εκτίναξη» των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνωμένων – με ολοφάνερες τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, που, για άλλη μια φορά, «προσάρμοσε» τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών ομίλων..

Στην προσπάθεια τους να κρύψουν τις ευθύνες τους για την νέα εξάπλωση της επιδημίας, συνεχίζουν την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται η απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.


Από τη μια, τα εμβόλια και τα φάρμακα, που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της επιδημίας παραμένουν εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών ομίλων και αξιοποιούνται στα πλαίσια των ανταγωνισμών μεταξύ κρατών. Από την άλλη, η ανάγκη για ουσιαστική εξατομικευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού «αντικαθίσταται» από απειλές για αναστολή εργασίας, δωροεπιταγές των 150€ και  bonus στους ιδιώτες υγειονομικούς για κατ’οίκον εμβολιασμό.


Όλα αυτά συντηρούν την καχυποψία και ενισχύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που σκόπιμα καλλιεργείται και από διάφορες ομάδες, πολλές από τις οποίες δεν κρύβουν τον ακροδεξιό ή και φασιστικό χαρακτήρα τους.


Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που για 18 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για ην υγεία των λαϊκών οικογενειών.


Μας στοχοποιούν για την εξάπλωση της επιδημίας για να κρύψουν αυτό που έχουν ήδη ομολογήσει, ότι δηλαδή, βασική πηγή εξάπλωσης δεν είναι η ενδονοσοκομειακή αλλά η ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ο επικίνδυνος συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών.


Τι κι αν δεν έχει διαπιστωθεί ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού από υγειονομικό σε ασθενή. Τι κι αν οι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί σε πολύ υψηλό ποσοστό. Τι κι αν  όλα  δείχνουν ότι ο εμβολιασμός ως μέτρο προστασίας της δημόσιας Υγείας ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ από μόνος του για να αναχαιτίσει την πανδημία,


η κυβέρνηση με ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ «αναστέλλει την εργασία των ανεμβολίαστων υγειονομικών  στερώντας τους το δικαίωμα στη δουλειά, στο μισθό και στην ασφάλιση».


 


Η κυβέρνηση μετατρέπει  το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.


 


Την ίδια στιγμή, στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, η κυβέρνηση συνεχίζει να παραβιάζει ακόμα και τις διατάξεις των ΠΔ 186/95 και ΠΔ 102/2020 και της ευρωπαϊκής οδηγίας 739/2020 για την «Προστασία των εργαζομένων από κινδύνους που διατρέχουν λόγω της έκθεσής τους σε βιολογικούς παράγοντες κατά την εργασία», στους οποίους ανήκει και ο SARS-COV-2.


Συστηματικά παραβιάζουν τα επιστημονικά δεδομένα, «προσαρμόζοντας» τα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τους υγειονομικούς στις ελλείψεις προσωπικού, ενώ, αντί για επείγουσες προσλήψεις γιατρών Εργασίας για να αξιοποιηθούν για την ενημέρωση, προληπτικό έλεγχο και μετεμβολιαστική παρακολούθηση καθώς και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας, αναθέτουν στους προϊσταμένους να ελέγχουν τον εμβολιασμό ή τη νόσηση των εργαζομένων.


Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, που θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ενώ παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων, επικουρικών, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες.


Αντί για τη στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, σχεδιάζουν, αξιοποιώντας και το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (π.χ. το νόμο 4413/2016 του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των ΣΔΙΤ στην Υγεία), νέο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας, ιδιωτικοποιήσεων καθώς και λειτουργία όσων δημόσιων μονάδων απομείνουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.


Αντί για την επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξη τους σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η κυβέρνηση τους εξασφάλισε νέα κέρδη, μέσω της κερδοσκοπίας στα τεστ για SARS-CoV-2., και της χρυσοπληρωμένης «ενοικίασης» κλινών ΜΕΘ και απλής νοσηλείας.


Προκλητική πριμοδότηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγείας αποτέλεσε και η συνεχιζόμενη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων ουσιαστικά σε νοσοκομεία «μιας νόσου». Αποτέλεσμα είναι η σαφής αύξηση της νοσηρότητας και θνησιμότητας από τις υπόλοιπες παθήσεις, ενώ χιλιάδες ασθενείς είναι σε πολύμηνη αναμονή για χειρουργική επέμβαση. Αναγκάζονται ή να συνεχίσουν να υποφέρουν και να κινδυνεύουν από πιθανές επιπλοκές ή να χρυσοπληρώσουν τον ιδιωτικό τομέα.


Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και γνωρίζουν ότι οι ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, αναπνευστικά νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από την επιδημία και χρειάζεται να εξασφαλιστεί η παρακολούθηση και υγειονομική τους κάλυψη από τα Κέντρα Υγείας, μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το 2021 κατά 96 εκατ. ευρώ.


Συνολικά, η αξιοποίηση ακόμη και της επιδημίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση, επιβεβαιώνουν ότι απέναντι μας έχουμε, πρώτα από όλα, τα «μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».


 


Τους ομίλους που ανυπομονούν να επεκταθούν στους τομείς της Υγείας και Ασφάλισης και απαιτούν, από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης. Αυτοί είναι ο πραγματικός μας εχθρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]