Εμβόλιο AstraZeneca: Τι λένε οι επιστήμονες για τα τρία ύποπτα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη

 


Ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα τρία διαδοχικά περιστατικά νέων ανθρώπων στην Κρήτη, που υπέστησαν εμβολικά επεισόδια και διαταραχές πήξης αίματος, μετά από τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Γεώργιος Χρούσος και ο αν. Καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, αναλύουν τα νεότερα δεδομένα για τις επιπλοκές των εμβολίων.

Το πρώτο περιστατικό αφορά τον 35χρονο από την Ιεράπετρα, ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβωτικά επεισόδια -με διαφορά λίγων ημερών- μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο κατά της Covid-19, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης / AstraZeneca.


Μόλις χθες, όμως, έγιναν γνωστές στην Κρήτη δύο ακόμη περιπτώσεις πιθανών επιπλοκών από το εμβόλιο, σε γυναίκες 44 και 47 ετών. Οι δύο γυναίκες εμφάνισαν θρόμβους και διαταραχές πήξης αίματος, τη 13η  και 15η ημέρα μετά τον εμβολιασμό τους.  Επιπλοκές που έχουν συσχετιστεί στη βιβλιογραφία με ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου.

δείτε αναλυτικά στο iatropedia ,πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]