Φοροτεχνικοί Ιωαννίνων:Επισημαίνουμε, προειδοποιούμε και ζητάμε από τους συναδέλφους τη ΜΗ εμπλοκή τους στη δήλωση αποτελεσμάτων των self tests

 


Με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα self tests στον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται, ότι είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε συγκεκριμένους κλάδους, που καθορίζονται με την ΚΥΑ, πρέπει να γίνονται μία φορά την εβδομάδα, να δηλώνονται υποχρεωτικά μία μέρα πριν την εργασία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους, μόνο εάν έχουν κάνει την προβλεπόμενη διαδικασία και φυσικά δεν είναι θετική στον κορωνοιό. Ο εργοδότης εφόσον εργάζεται στην επιχείρηση του πρέπει να υποβληθεί και αυτός σε self test.

Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά  19 Απριλίου. Για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής, οι εργαζόμενοι πρέπει να προμηθευτούν τα self test και να δηλώσουν το αποτέλεσμα του test εντός του χρονικού διαστήματος 19-25 Απριλίου.    

Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον εργαζόμενο του για την προβλεπόμενη διαδικασία και ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την διαδικασία αυτή. Η μη τήρηση της διαδικασίας επιφέρει υψηλά πρόστιμα στην επιχείρηση.

Η διαδικασία δήλωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται με ευθύνη του εργαζόμενου ως «Υπεύθυνη Δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελεσμάτων covid-19» δίνοντας την συγκατάθεσή τους για πρόσβαση του εργοδότη τους στο περιεχόμενο της δήλωσης.  

Επισημαίνουμε, προειδοποιούμε και ζητάμε από τους συναδέλφους Λογιστές/Φοροτεχνικούς, ως ΔΣ της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιωαννίνων,  την ΜΗ εμπλοκή τους στην δήλωση αποτελεσμάτων των self tests, διότι ο  κίνδυνος που εγκυμονεί είναι τεράστιος, με αποτελέσματα που δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε, λόγω των ειδικών πρωτόγνωρων συνθηκών, τόσο οικονομικά όσο και σε ζητήματα προσωπικής ευθύνης και αξιοπιστίας. 

Άλλωστε πως θα μπορούσε τρίτος να δηλώσει αποτέλεσμα άλλου; Θα ελέγξει το test ή θα αρκεστεί στο λόγο του εργαζόμενου;


Εκ του ΔΣ της ΕΦΕΕΙ

Ο  Πρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας


Μπέκας Σπυρίδων                                                    Κατσουλίδης Αναστάσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]