Εμβολιασμοί:Ο ΟΚΠΑΠΑ απαντά στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων


 Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων εξέφρασε με Δελτίο Τύπου κατηγορίες για την Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» σε σχέση με την δυνατότητα εμβολιασμού των εργαζομένων στις υπηρεσίες και τις δομές του.


Η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» από την αρχή της ανάληψής των καθηκόντων της, έχει δεχθεί τον Σύλλογο εργαζομένων ως ένα σοβαρό συνομιλητή, με πολλές συναντήσεις στα γραφεία όποτε ζητήθηκε αλλά και συμμετοχή σε Διοικητικά Συμβούλια του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» όποτε ο Σύλλογος έκρινε ότι έπρεπε να παραστεί.


Ικανοποίησε πολλά από τα αιτήματα του Συλλόγου όπως η χορήγηση των ΜΑΠ, μετατροπή προσωποπαγών θέσεων του ΟΕΥ σε μόνιμες θέσεις εργαζομένων, πληρωμή σε χρήμα των ΜΑΠ του 2019.


Αυτή την φορά όμως νομίζουμε ότι ο σύλλογος κάνει διάφορες νοητικές υπερβάσεις και προσάπτει κατηγορίες προς την Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», που βρίσκονται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. 


Κατηγορεί την Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» ότι χώρισε τους εργαζόμενους σε δυο ομάδες, όπου την μεν μια ομάδα δήλωσε για δυνατότητα εμβολιασμού, τη δε άλλη την άφησε εκτός λίστας. Επίσης αναφέρει ότι οι χώροι εργασίας είναι αποδεδειγμένα χώροι διασποράς του ιού και χώροι υπερμετάδοσης.


Η απάντηση προς τον Σύλλογο είναι σαφής και ξεκάθαρη:

1. Έχει τέτοια δυνατότητα η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» να παρεμβαίνει σε μια κεντρική διαδικασία που αποφασίζεται από τον ΕΟΔΥ και την επιτροπή εμβολιασμών;

2. Αν δεχτούμε ότι έχει τέτοια δυνατότητα, ποιο είναι το κριτήριο με το οποίο διαχώρισε τους εργαζόμενους; 


Επειδή οι απαντήσεις είναι προφανείς, θεωρούμε ότι άλλοι είναι οι λόγοι που βγήκε το σχετικό Δελτίο Τύπου.


Παρόλα αυτά, για ενημέρωση των πολιτών, δηλώνουμε ότι η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», μια μέρα πριν το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου, έστειλε έγγραφο προς όλες τις υπεύθυνες αρχές (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Εργασίας, Ειδική Επιτροπή Εμβολιασμών) όπου αφ’ενός ζητάει να ενημερωθεί πως υπήρξε αυτή η δυνατότητα σε ένα μέρος των εργαζομένων,  αφετέρου προτρέπει να ενταχθούν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της υπηρεσίας στον εμβολιαστικό προγραμματισμό.


Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», όσο και στον Κ. Δήμαρχο.


Επομένως είναι σίγουρο ότι ήταν και σε γνώση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του Ν. Ιωαννίνων. Ως προς το αν οι χώροι εργασίας είναι αποδεδειγμένα χώροι διασποράς, είναι επίσης αναληθές. Όσα κρούσματα έχουν προκύψει σε εργαζόμενους, προερχόταν από το οικογενειακό τους περιβάλλον και μόλις ερχόταν σε γνώση της Διοίκησης ΑΜΕΣΑ, τηρούνταν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας γι’ αυτό τον λόγο και δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ διασπορά σε άλλους εργαζόμενους ή ωφελούμενους.


Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται από το έργο της Διοίκησης του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.». Εμείς θα συνεχίσουμε την δουλειά μας, μαζί με τους εργαζόμενους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το ενδιαφέρον μας, την εκτίμησή μας και την συμπόρευση μαζί τους, για την παροχή υψηλών κοινωνικών υπηρεσιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]