ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών:Χορεύουμε και τραγουδάμε για την εθνική παλιγγενεσία !

 


Συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες δια ζώσης και ψηφιακές εκδηλώσεις- παρουσίες, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821,  το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει, στο κανάλι του Πνευματικού Κέντρου στο YouTube, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 και ώρα 5 μ.μ., αποσπάσματα από την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τμήμα, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009.


https://www.youtube.com/watch?v=OuyLu-v6pFc


25 χρόνια παρουσίας στο πολιτιστικό  γίγνεσθαι συμπλήρωνε το 2009 το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου. Η εκδήλωση είχε τίτλο: «ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» και συμμετείχαν και άλλοι σύλλογοι και φορείς πολιτισμού της Ηπείρου: ο Χορευτικός Σύλλογος Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μετσόβου, ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πατριωτικού Συνδέσμου Καλαρρυτών «Η Πίνδος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Λούτσα», ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων Ιωαννίνων. Όλοι μαζί συναντήθηκαν στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου και τίμησαν από κοινού τον υπεράνθρωπο αγώνα των προγόνων τους για να ανακτήσουν το από εκατονταετίες στερημένο αγαθό και δικαίωμα, την Ελευθερία τους.


Στις ιδιαιτερότητες της εκδήλωσης περιλαμβανόταν, η συμβολική εμφάνιση χορευτών που απετέλεσαν μέλη του «Τμήματος Εμφανίσεων» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κατά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του (1984- 1994).


Το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης, δάσκαλοι χορού και εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]