ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κορωνοϊός: Αν γιατροί, πολιτικοί μιλούσαν όταν και εκεί που έπρεπε…

 


Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr Ενότητα Σχολιάζουμε, ρωτάμε 




του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου




(α)           Για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού που αποφασίζονται από την κυβέρνηση, μετά αποφάσεις-εισηγήσεις της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής (λαμβανόμενες ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία), παρακολουθούμε κάθε μέρα στα  τηλεοπτικά κανάλια συζητήσεις μεταξύ δημοσιογράφων, γιατρών –μελών και μη μελών της Επιτροπής–πολιτικών, επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων κ.α., στις οποίες ο κάθε συμμετέχων υποστηρίζει το δικό του.


Η καθημερινή αυτή από τηλεοράσεως παρουσίαση πλήθους  διαφορετικών, αντιτιθέμενων μεταξύ τους, ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ απόψεων, που είναι φυσικό να υπάρχουν για ιατρικά ζητήματα, αλλά και για διοικητικά μέτρα, βλάπτει την προσπάθεια καταπολέμησης του ιού, προκαλεί σύγχιση στους πολίτες, δίνει τροφή σε κάποιους καιροσκόπους που εκμεταλλεύονται κάθε διαφωνία...


(β)           O αγώνας κατά του κορονοϊού θα βοηθούνταν, ΑΝ: 


- Η Επιστημονική Επιτροπή εξέδιδε, για κάθε Απόφασή της, ένα αναλυτικό Δελτίο Ενημέρωσης, για το τι ακριβώς αποφάσισε και για ποιους λόγους (ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία) και ανέθετε σε ένα μέλος της (όχι πάντα το ίδιο) τη λεπτομερή ενημέρωση των ΜΜΕ για τις Αποφάσεις της, όποτε και με όποιο τρόπο αυτά επέλεγαν. 


- Οι γιατροί μη μέλη της Επιτροπής επέλεγαν να εκθέτουν τις απόψεις τους στην Επιτροπή, εγγράφως ή με email, και όχι στα τηλεοπτικά κανάλια.    


- Οι δημοσιογράφοι των καναλιών απέφευγαν να εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις τους. 


- Οι αναρμόδιοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας βουλευτές και υπουργοί του κυβερνώντας κόμματος επέλεγαν να αναφέρονται, όταν ρωτούνται, στις αποφάσεις των υπευθύνων οργάνων και όχι να εκφράζουν προσωπικές απόψεις. 


(γ)           ΑΝ αυτά γίνονταν, θα ωφελούμασταν όλοι, εκτός από κάποιους καιροσκόπους, εκμεταλλευτές κάθε διαφωνίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]