Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer/BioNTech

 


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer/BioNTech  για τις χώρες της ΕΕ.

Οπως γράφει η Deutsche Welle ο εμβολιασμός θα μπορεί να ξεκινήσει σε λίγες μέρες για τα 450 εκ.κατοίκους της ΕΕ.

Σε  σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι  υπήρξε πίεση από τη Γερμανία αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ,να ληφθεί η απόφαση το συντομότερο δυνατόν .

"Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των  κρουσμάτων στη Ευρώπη  τώρα είναι η ώρα μεγάλης ευθύνης και πρέπει να έχουμε το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό" δήλωσε ο Emer Cooke επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων .

Νωρίτερα η πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είπε στους ευρωπαίους βουλευτές ότι τα 27 κράτη μέλη θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό την ίδια ημέρα ,πιθανώς πριν τα Χριστούγεννα .

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου σε 5 νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης .

Υπενθυμίζεται ότι  οι μελέτες που έχουν δημοσιοποιηθεί αναφέρουν πως το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 95%.



Στο μεταξύ σύμφωνα με το τοπικό portal της Θεσσαλονίκης ektaktanea.gr τέθηκαν σε λειτουργία  τα δύο ειδικά ψυγεία που έφτασαν την περασμένη Πέμπτη στην μεγαλύτερη αποθήκη φαρμάκων στην Νοτιανατολική Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.


Τα ειδικά αυτά ψυγεία έθεσαν σε λειτουργία σήμερα το πρωί εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας που τα κατασκεύασε. 

Για την τοποθέτηση των εμβολίων και την παραλαβή τους έχουν εκπαιδευτεί 5 άτομα προσωπικό από τον ΣΥΦΑ, καθώς χρειάζονται ειδικές στολές και εκπαίδευση για να γίνει κάτι τέτοιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]