Ιωάννινα «Άμεση και οριστική ανάκληση της απόφασης μετακίνησης των γιατρών» ζητά η ΑΔΕΔΥ


Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την απαράδεκτη διαδικασία «εντέλλεσθε» του Γ. Γ. Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας σε 6 γιατρούς για μετακίνησή τους σε άλλη Υγειονομική Περιφέρεια  και λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου ζητά:

Την άμεση και οριστική ανάκληση της απόφασης μετακίνησης, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία των τμημάτων που υπηρετούν στα Νοσοκομεία της περιοχής. Τα νοσοκομεία στα οποία εντέλλονται να μετακινηθούν είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να τα στελεχώσει με το ανάλογο προσωπικό κα όχι με μετακινήσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα άλλα το επιδεινώνουν.

Το αίτημα για την ανάκληση των μετακινήσεων δεν είναι τοπικιστικό και δεν ακυρώνει την αλληλεγγύη που οφείλουμε σε κάθε περιοχή της χώρας ,αλληλεγγύη που τα Νοσοκομεία της περιοχής μας έμπρακτα την αποδεικνύουν όλα τα χρόνια και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Οι αλλοπρόσαλλες και σπασμωδικές ενέργειες της Κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργιά του ΕΣΥ σε όλη την χώρα. 

Και με αυτή την απόφαση αναδεικνύεται , πόσο υποστελεχωμένα έχουν αφεθεί όλα τα νοσοκομεία σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Είναι εμφανής η μη ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά η λειτουργία τους με μετακινήσεις υπηρετούντος προσωπικού με αποτέλεσμα να αποστελεχώνονται τα τμήματα και οι κλινικές που ήδη υπηρετούν. Η προχειρότητα μάλιστα και χωρίς διερεύνηση της μετακίνησης μόνο πανικό δείχνει , αφού δεν λήφθηκαν υπόψη και όλα τα προσωπικά στοιχεία ( οικογενειακά ή κοινωνικά τους προβλήματα) Θεωρούμε ότι οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων γνώριζαν το σχεδιασμό των μετακινήσεων αλλά δεν έκαναν τίποτα, χρησιμοποιώντας τους συναδέλφους σαν αναλώσιμο υλικό. Δεν λήφθηκαν υπόψη οι ανάγκες του ΠΓΝΙ ως κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα. Άφησε να περάσουν πολλοί μήνες χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και χωρίς να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις . Την καλούμε για πολλοστή φορά να  υιοθετήσει τις προτάσεις των Συνδικάτων  και να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μετρά για την στήριξη του Δημόσιου συστήματος υγείας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]