Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση:Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου


 Βρισκόμαστε, ως κοινωνία, εν μέσω μίας πανδημίας, η οποία έχει ανατρέψει πολλά δεδομένα στην καθημερινότητά μας. Ο κορωνοϊός έχει απογυμνώσει οριστικά και αμετάκλητα τις κρατικές πολιτικές, οι οποίες λειτουργούν πάντοτε με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων κι εκλεκτών. Έχει τονισθεί πολλές φορές ότι η Νέα Δημοκρατία βάζει υπεράνω όλων την οικονομία, αφήνοντας απροστάτευτο το πολύπαθο ΕΣΥ, το οποίο με τη σειρά του δεν μπορεί να περιθάλψει τους πολίτες, με αποτέλεσμα καθημερινά να αυξάνονται ραγδαία οι θάνατοι από τον κορωνοϊό και όχι μόνο, αφού τα Νοσοκομεία αδυνατούν να περιθάλψουν και τον κόσμο που προσέρχεται για άλλου είδους έκτακτα ή όχι περιστατικά. Το Κράτος δεν υπάρχει για να προστατεύει τους πολίτες, αλλά την ίδια του την υπόσταση και την υπόσταση αυτών που αποτελούν την κορυφή της κοινωνικής και οικονομικής πυραμίδας. Ας παραδεχτούμε, λοιπόν, ότι συλλήβδην η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη που την απαρτίζουν είναι κράτη νεοφιλελεύθερα, ανίκανα να χειριστούν μία τόσο βαθιά κρίση, όπως αυτή που βιώνουμε. Οι υπήκοοι των κρατών αυτών είναι απλοί αριθμοί σε μία μεγάλη οικονομική εξίσωση βαθιάς ανισότητας και ανισοκατανομής, χρήσιμοι μόνο όσο παράγουν, όσο δουλεύουν, όσο ιδιωτεύουν.


Στις συνθήκες, λοιπόν, αυτές και με δεδομένη την ανικανότητα του ελληνικού κράτους να πάρει σοβαρά μέτρα προς όφελος της κοινωνίας, η Νέα Δημοκρατία νομοθετεί αδιάκοπα, προς όφελος των εφοπλιστών, των τραπεζών, των μεγάλων αφεντικών. Σε περίοδο πανδημίας, η κοινωνία αδυνατεί να αντιδράσει μαζικά και δυναμικά στα νομοσχέδια της κυβέρνησης κι αυτό η κυβέρνηση το ξέρει καλά. Εν μέσω πανδημίας πέρασε νομοσχέδιο για τη λεηλασία της φύσης, δίνοντας όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας βορά στο επενδυτικό κεφάλαιο. Εν μέσω πανδημίας και καλοκαιριού, πέρασε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Εν μέσω πανδημίας πέρασε τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα, καθιστώντας την προστασία της πρώτης κατοικίας κενό γράμμα, με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να απειλούνται με έξωση. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει η κυβέρνηση, η κατά τα άλλα δημοκρατική και φιλελεύθερη, αφού σε κανένα Κράτος Δικαίου δεν επιτρέπεται η νομοθετική πρωτοβουλία, χωρίς να μπορεί να εκφραστεί η λαϊκή θέληση με κανέναν τρόπο.


Κι όμως, η αθλιότητά της δεν σταματάει εδώ. Αφού πέρασε τόσα νομοσχέδια, αφού πέταξε ένα κάρο χρήματα για την ενίσχυση της αστυνομίας και του στρατού, αντί για την υγεία και την παιδεία, αφού κατηγόρησε την νεολαία για την πανδημία, ενώ έφερνε τους τουρίστες στη χώρα χωρίς έλεγχο, αφού κατέστειλε την πορεία της 17 Νοέμβρη με ακραία βία που θύμισε εποχές δικτατορίας στο όνομα της δημόσιας υγείας, ενώ η αστυνομία ήταν υγειονομική βόμβα σε όλες τις πόλεις, τώρα επιδιώκει να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο ρύθμισης της αγοράς εργασίας. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την μετατροπή του 8ωρου σε 10ωρο μέσω των απλήρωτων υπερωριών και την μετατροπή του 5ημέρου σε 6ήμερο εργασίας. Επίσης, προβλέπει την αύξηση των επιχειρήσεων που θα επιτρέπεται να λειτουργούν την Κυριακή, καταργώντας ουσιαστικά την κυριακάτικη αργία. Και για να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν, προβλέπει ακόμα περισσότερους λόγους για να κηρυχθεί παράνομη μία απεργία. Η κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύει την θέση των εργοδοτών, στο όνομα της ελεύθερης αγοράς εργασίας, κάτι που αφήνει παντελώς απροστάτευτους τους εργαζόμενους, οι οποίο καλούνται να είναι ακόμα περισσότερο ευέλικτοι για να επιβιώσουν.


Οι νεοφιλελεύθεροι ανά τον κόσμο επιδιώκουν να διαλύσουν παντελώς τον κοινωνικό ιστό, να διαλύσουν κάθε συνεκτική δομή που προστατεύει την κοινωνία από την αυθαιρεσία της εξουσίας καιτου κεφαλαίου. Κοινωνική κινητικότητα, ευελιξία, «πρόοδος», «ανάπτυξη», εθνικό συμφέρον, προσέλκυση επενδυτών είναι μερικές από τις κωδικές λέξεις για την αφαίμαξη της κοινωνίας, για την περαιτέρω φτωχοποίηση του συνόλου σχεδόν του πληθυσμού. Ζεις για να δουλεύεις και δουλεύεις σαν σλάβος για μερικά ψίχουλα, μπας και είσαι εσύ ο ένας στους χίλιους που θα πιάσουν την καλή και θα ανέβουν κλίμακα, είναι ουσιαστικά το μότο μιας κυβέρνησης που βρίθει από ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ούτε μία ώρα στη ζωή τους ούτε εξαρτούν την ύπαρξή τους από το μισθό τους.


Πρέπει, λοιπόν, να αντισταθούμε στην διάλυση των κοινωνικών μας δεσμών, στην ακραία και οριζόντια φτωχοποίησή μας. Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ζωή και αξιοπρέπεια για όλες και όλους μας, πρέπει να κοινωνικοποιήσουμε τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας, υποτάσσοντας την οικονομία στις κοινωνικές ανάγκες και όχι το ανάποδο. Να αυτοοργανωθούμε και να παλέψουμε παντού για να μην γίνει ο νέος εφιάλτης πραγματικότητα. Να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να καταλάβουμε τον δημόσιο χώρο για να σπάσουμε την τρομοκρατία και την εκβιαστική συναίνεση που ενορχυστρώνουν.


Όλοι και όλες στην απεργία ενάντια στο νέο αντ-εργατικό νομοσχέδιο, την Πέμπτη στις 10 μμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]