Αυτός είναι o "χάρτης" του φετινού ΕΝΦΙΑ: Πότε θα βγουν τα ειδοποιητήρια, πώς και πόσα θα πληρώσουμε

Το Σαββατοκύριακο "κληρώνει" -εκτός απροόπτου- για τον φόρο που θα φέρει επιβαρύνσεις 2 δισ. ευρώ
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Fpress.gr, μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Η ανάρτηση θα γίνεται σταδιακά ανά Δ.Ο.Υ και θα διαρκέσει αρκετές ώρες καθώς ο συνολικός αριθμός των ειδοποιητηρίων, φτάνει στα 7,3 εκατομμύρια. Η ΑΑΔΕ θα βεβαιώσει περίπου δύο δισ. ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και επιπλέον 500 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις ενώ ο φόρος θα πληρωθεί φέτος σε έξι δόσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες τυχεροί θα λάβουν "διπλή έκπτωση": και το -30% επειδή η περιουσία τους θα είναι κάτω από 60.000 ευρώ και το -50%
Στα 7,3 εκατομμύρια άτομα που θα λάβουν εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, υπάρχουν και αυτοί που δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Υπάρχουν αυτοί που δεν… πονοκεφαλιάζουν ιδιαίτερα με τον φόρο κατοχής ακινήτων καθώς καλούνται να πληρώσουν ποσά που δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ και αυτά σε… δόσεις. Υπάρχουν αυτοί που δικαιούνται διπλή έκπτωση, υπάρχουν και οι «εκατομμυριούχοι» -περίπου 15.000 σε όλη την επικράτεια- οι οποίοι χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ιδού λοιπόν ο «χάρτης» του φετινού ΕΝΦΙΑ:

Από το σύνολο των 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών, τα 4,9 εκατομμύρια έχουν ατομική περιουσία κάτω από 60.000 ευρώ και ως εκ τούτου θα δουν και φέτος έκπτωση 30% στο τελικό ύψος του λογαριασμού τους.
Περίπου 345.000 ιδιοκτήτες έχουν ατομική περιουσία από 60 έως 80.000 ευρώ άρα το ποσοστό της έκπτωσής τους θα είναι 27%.
Πλησιάζουν τους 300.000 οι ιδιοκτήτες με περιουσία από 80.000 έως 100.000 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι αυτοί δικαιούνται έκπτωση 25%
Η ελληνική μεσαία τάξη –περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία από τα 100.000 έως και το ένα εκατ. ευρώ- αριθμεί περίπου 1,75 εκατομμύρια μέλη. Αυτοί, πληρώνουν πάνω από το 60% του συνολικού ΕΝΦΙΑ δηλαδή πάνω από 1,2 δις. ευρώ συγκριτικά με τα περίπου 2,1 δις. ευρώ που θα είναι και ο φετινός λογαριασμός. Στη μεσαία τάξη, γίνεται έκπτωση –επί του τελικού λογαριασμού μαζί με τον συμπληρωματικό φόρο- της τάξεως του 20% η οποία θα ισχύσει και φέτος κανονικά.
πηγή fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]