Δημ.Συμβούλιο -Ιωάννινα:Υποδειγματική συμπεριφορά στο πρώτο κουδούνι ...Ανάγκη τήρησης των μέτρων ..Η κατασκευή Κλειστού στο Βοτανικό έχει αποκλειστεί




 Εκτενή ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα έκανε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος εξήρε την υποδειγματική συμπεριφορά της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονιών και μαθητών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «οι σειρήνες του ανορθολογισμού δεν θα βρουν χώρο στην πόλη μας».

Όπως είπε, οι ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία καλύφθηκαν καθώς πέρα από τις καθαρίστριες που προσελήφθησαν στο πλαίσιο των εγκεκριμένων θέσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, διατέθηκαν καθαρίστριες από την Κοινωφελή εργασία και προσελήφθησαν άλλες 12 με τετράμηνες συμβάσεις. 

Σχετικά με το 28ο Νηπιαγωγείο ο δήμαρχος σημείωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς ο αριθμός των μαθητών που εγγράφηκε ξεπερνούσε τις δυνατότητες του σχολικού συγκροτήματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε τον Ιούλιο την απόφαση για την αγορά και την τοποθέτηση μιας προκατασκευασμένης αίθουσας. Οι διαδικασίες κινήθηκαν με ταχείς ρυθμούς και μέσα στις επόμενες μέρες η αίθουσα θα έχει τοποθετηθεί στο συγκρότημα.

Αναφερόμενος στην πανδημία τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων καθώς τις τελευταίες βδομάδες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και στην περιοχή μας.

Ειδική αναφορά έκανε στη δομή της Αγίας Ελένης τονίζοντας ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί υγειονομική έκρηξη σε χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πληθυσμού.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις αθλητικές υποδομές σημειώνοντας ότι ο Δήμος πρέπει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την παραχώρηση της έκτασης του Νέου Κλειστού στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Όσον αφορά την πιθανότητα νέου αθλητικού πυρήνα στην περιοχή ο δήμαρχος υπογράμμισε πως η κατασκευή Κλειστού στο Βοτανικό έχει αποκλειστεί από τα αρμόδια υπουργεία λόγω του υψηλού κόστους.

Σημείωσε ότι υπάρχει η δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Περιφερειάρχη για παραχώρηση του κλειστού από το Ελληνικό.

«Πρέπει να συνεννοούμαστε πρώτα εμείς μεταξύ μας για να κάνουμε το καλύτερο. Πρέπει να δούμε αν πράγματι υπάρχει η βούληση για παραχώρηση Κλειστού από το Ελληνικό και όταν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα παραχωρηθεί μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο χώρο. Πρέπει να έχουμε μία ενιαία στάση για να πετύχουμε», υπογράμμισε ο δήμαρχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]