"Μάτι 2 χρόνια μετά. Ένα ατελείωτο "γαϊτανάκι" λαθών.....[video]

Όποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη του είναι καταδικασμένος να ζήσει την κόλαση του παρελθόντος. 

2 χρόνια πέρασαν  από την μεγαλύτερη τραγωδία της μεταπολεμικής Ελλάδας στο Μάτι Αττικής με τους 102 νεκρούς.

Ήταν μεσημέρι 23/7/2018 όταν η φωτιά πιθανότατα από βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ ξεκινάει την καταστροφική της πορεία από της κορυφές του Διόνυσου και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον όλεθρο που ακολουθεί. 

Όλα πάνε στραβά και όλα γίνονται λάθος. Λάθη που θα οδηγήσουν τον κρατικό μηχανισμό σε διάλυση και 102 ανθρώπους σε φρικτό θάνατο καθώς καίγονται κυριολεκτικά ζωντανοί. 

Λάθη όμως που δεν δίδαξαν κανέναν και το χειρότερο από όλα εξακολουθούν να επαναλαμβάνονται καθημερινά εδώ και 2 χρόνια.

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο το drone μας αποκαλύπτει κάτι το οποίο ήταν ξεκάθαρα εγκληματικό και η εικόνες από το οικόπεδο βόμβα επί της λεωφόρου Μαραθώνος όπου συσσωρεύονται οι κορμοί και τα κλαδιά από το καμένο δάσος σοκάρουν τους πάντες. Η νέα τότε κυβέρνηση δείχνει αντανακλαστικά και η εντολή του νέου πρωθυπουργού είναι σαφής. 

Εξαφανίστε το οικόπεδο ντροπή ΤΩΡΑ

Όντως ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και μέσα σε 10 ημέρες το οικόπεδο βόμβα - ντροπή παύει να υπάρχει. 

Μάτι 2 χρόνια μετά. 

Δυστυχώς όμως το ατελείωτο γαϊτανάκι λαθών συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 

Το οικόπεδο ντροπής δεν υπάρχει πια όμως ο εφιάλτης είναι εδώ και μια ακόμα τραγωδία καραδοκεί. 

Αυτή τη φορά η περισυλλογή των καμμένων κλαδιών, κορμών αλλά και επικίνδυνο υλικό όπως ελλενίτ και διάφορα μπάζα από τα καμμένα σπίτια που κατεδαφίζονται συσσωρεύονται και κρύβονται δίπλα στο εναπομείναν δάσος που βρίσκεται ανάμεσα στο Μάτι και τη Νέα Μάκρη γνωστό και ως ζούγκλα χωρίς την παραμικρή ένδειξη πυρασφάλειας και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας όπως φανερώσουν και οι εικόνες από το drone. 

Κάποιο απο αυτο το υλικό έχει θαφτεί πρόχειρα με χώμα ενώ οι εστίες συλλογής των υλικών δεν είναι πια μια αλλά τέσσερις. 

Εστίες κινδύνου καθώς εάν γίνει κάποιο ατύχημα το εναπομείναν πευκοδάσος θα παραδοθεί άμεσα στις φλόγες και τότε ένα νέο Μάτι θα δημιουργηθεί αυτή τη φορά από τη πλευρά της Νέας Μάκρης όπου και εκεί τα σπίτια βρίσκονται άναρχα δομημένα μέσα στο πευκοδάσος αλλά το χειρότερο όλων είναι πως μέσα σε αυτό το δάσος υπάρχουν και παιδικές κατασκηνώσεις.

Ο λαός μας λέει. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον  όμως σήμερα καλό θα ήταν κάποιοι να ξέρουν πως ουδέν κρυπτόν και από τα drones και ειδικά από τα drone της ομάδας των Up Stories  που έχει υποσχεθεί τόσο στους κατοίκους στο Μάτι όσο και σε αυτούς της Μάνδρας πως θα είναι  πάντα εκεί για αυτούς....

ευχαριστούμε τους Up Stories για τη διάθεση του βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]