Οι Ορίζοντες Ηπείρου για το προσφυγικό στην Άρτα

Οι κύριοι Στύλιος, Καχριμάνης και Ψαθάς, να επιλέξουν αν θα σταθούν  δίπλα στους πολίτες του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ή απέναντί τους. Κύριοι εμφανισθείτε ή παραιτηθείτε.  

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος απεδείχθη πως δεν υπήρξε ποτέ.
Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η παλινωδία. Τη μια μέρα ακούμε πως σε καμία περιφέρεια δε θα είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των φιλοξενούμενων προσφύγων από το 1% του τοπικού πληθυσμού. Αστείο ήταν. Το ξεπεράσαμε το 1% ήδη προ πολλού.
Την επόμενη ακούμε για δημιουργία δομής φιλοξενίας στην Άρτα στο στρατόπεδο Βερσή. Εκεί, στο δάσος της Περάνθης, δίπλα στα σχολεία, μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Μετά από αντιδράσεις ευτυχώς η ιδέα αυτή πήγε περίπατο. Την επόμενη μέρα έπεσε η ιδέα για το στρατόπεδο Παπακώστα. Εκεί που έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί το διοικητήριο της Περιφέρειας στην Άρτα. Βούλιαξε κι αυτή η περίπτωση και πάλι καλά. Μετά ακούσαμε πως πρότειναν  κάποιοι την περιοχή Λάμπρα στις Σελλάδες. Εκεί που εδώ και μια δεκαετία υπάρχει φωτοβολταϊκό πάρκο. Στη συνέχεια πιάσανε τον Αμμότοπο, τη Ρόκκα την Καλαμιά την Καμπή και το Χανόπουλο.
Σε όλες αυτές τις περιοχές έπεσε άκυρο. Κι αυτό διότι το πολιτικό κόστος για τον κύριο Στύλιο τον κύριο Καχριμάνη και τον κύριο Ψαθά θα ήταν μεγάλο αν προχωρούσε η διαδικασία για μια από αυτές, δίπλα στην πόλη της Άρτας.

Και πιστεύουν πως βρήκαν πλέον τη λύση. Να πλασάρουν το πρόβλημα σε έναν μικρό περιφερειακό Δήμο των 12 χιλιάδων περίπου κατοίκων. Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά. Εκεί όπου το πολιτικό κόστος μετριάζεται λόγο του μικρού αριθμού ψηφοφόρων.
Σε ένα σημείο, στο πρώην εργοστάσιο ΚΟΝ-ΖΑΚ στις Σελλάδες και το Κομπότι, που ο τοπικός πληθυσμός είναι ζήτημα να ξεπερνά τα 2 χιλιάδες άτομα.
Σε μια περιοχή την οποία πνίγουν κάθε χειμώνα οι τρεις χείμαρροι που τη διαπερνούν. Σε μια τοποθεσία που αντιμετωπίζει πρόβλημα ύδρευσης κάθε καλοκαίρι με αποτέλεσμα τις συχνές διακοπές στην υδροδότηση. Σε ένα σημείο που απέχει λιγότερο από 400 περίπου μέτρα από τα σχολεία.
Σε έναν Δήμο που δεν έχει τις υποδομές και το απαραίτητο το προσωπικό, δε διαθέτει αστυνομικό τμήμα ή πυροσβεστικό σταθμό, ούτε καν κέντρο υγείας.

Στη συνάντηση των πολιτών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, δεν τόλμησαν να παραβρεθούν οι κύριοι Στύλιος, Καχριμάνης και Ψαθάς. Πως θα μπορούσαν άλλωστε; Ο πρώτος έχει δηλώσει ευθαρσώς πως τον ενδιαφέρουν μόνο οι δημότες της πόλης της Άρτας, και οι άλλοι δύο δηλώνουν αναρμόδιοι. Με την ευκαιρία, αφού ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δηλώνει αναρμόδιος για το ζήτημα, γιατί συμμετείχε προ ημερών σε σύσκεψη στην Αθήνα για το προσφυγικό, μαζί με τον κύριο Στύλιο; Ως τι παρευρέθη εκεί; Ως τουρίστας;
Ευτυχώς τουλάχιστον που ορισμένοι σύμβουλοί του, διαπιστώνουν πως το δήθεν σχέδιο της κυβέρνησης και τη περιφέρειας οδεύει προς τα βράχια, και προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις, βλέποντας πως και η δική τους πολιτική καριέρα θα ταξιδέψει προς τα εκεί, αν δεν αφουγκρασθούν την τοπική κοινωνία.

Οι κύριοι Στύλιος, Καχριμάνης και Ψαθάς, έχουν μια τελευταία ευκαιρία. Να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δήμου Νικολάου Σκουφά (Δευτέρα 16:00), και να σταθούν αλληλέγγυοι στους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν. Να το κάνουν με ειλικρίνεια όμως. Κι όχι να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου, θυμίζουμε πάντως, πως έχουν καταθέσει προ πολλού τις απόψεις τους για το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος στο προσφυγικό ζήτημα. Και έχουν καταθέσει και ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης.
Ποτέ δεν είναι αργά, ακόμα και για τον Περιφερειάρχη να κάνει στροφή. Σε καλό θα του βγει αν μας ακούσει.



 Στάθης Νάνος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]