ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Όλυ Τσουμάνη για το κλείσιμο σχολείων,νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών στα Ιωάννινα


Το  κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων έχει θύτες και θύματα. 
Κανένα μέτρο δεν πάρθηκε εγκαίρως και καταλήξαμε σήμερα να κλείνουμε όλους τους παιδικούς, τα περισσότερα νηπιαγωγεία και πολλά σχολεία. 
Οι εργαζόμενες μανάδες είναι σε απόγνωση.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζονται. Αυτή είναι  η όμορφη και έξυπνη πόλη που οραματίζονται,  που ουδεμία σχέση έχει με την κάλυψη σύγχρονων αναγκών ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που σκοντάφτουν βεβαίως στην ανταποδοτική λειτουργία όλων των υπηρεσιών.
Ενώ η επιστήμη έχει προχωρήσει και  είναι γνωστά σε όλον τον κόσμο τα στοιχειώδη μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της μετάδοσης ιώσεων, με ευθύνη του δήμου και κυβέρνησης, οι καθαρίστριες σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς δεν έχουν ούτε στολές εργασίας για να μη μεταφέρουν μικρόβια, τους δίνεται ένα κουτί γάντια μιας χρήσης για όλο το χρόνο.
Γιατροί υπάρχουν πολλοί και μένουν άνεργοι και φεύγουν για το εξωτερικό. Υπάρχουν δηλαδή οι προϋποθέσεις να έχουμε γιατρούς για τα παιδιά μας ακόμα και μέσα σε παιδικούς και νηπιαγωγεία.

Η πολιτική όμως που ακολουθούν δήμος και κυβέρνηση,  που βάζει στόχο το κέρδος και την ανταποδοτικότητα, δημιουργεί  μόνιμα εμπόδια στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας .

Είναι η πολιτική που επιβάλλει να μην προσλαμβάνεται αρκετό προσωπικό ώστε να γίνονται οι συντηρήσεις στις σχολικές μονάδες, όπως μια σπασμένη βρύση, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εστίες μικροβίων.

Είναι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και διατηρεί το απαράδεκτο νομικό καθεστώς με το οποίο υποχρεώνουν μια καθαρίστρια να καθαρίζει ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα, Ο δε Δήμος Ιωαννιτών, όπως και οι περισσότεροι δήμοι στη χώρα, κάνουν οικονομία σε βάρος της υγείας των παιδιών μας και δεν τροποποιούν τις συμβάσεις διατηρώντας τον εργασιακό μεσαίωνα για τις σχολικές καθαρίστριες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κακοποιώντας το σύγχρονο αίτημα για δίχρονη προσχολική αγωγή, στοίβαξε εδώ και δύο χρόνια στην πόλη μας, τα διπλάσια νήπια από όσα χωρούσαν στα κτίρια, και φτάσαμε σήμερα να κλείνουν σχεδόν όλα τα νηπιαγωγεία γιατί τα παιδιά κολλούσαν το ένα το άλλο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα, να μην κάνει λόγο για διορισμούς νηπιαγωγών και για δημιουργία νέων τμημάτων, και με αυτό τον τρόπο  εγγυάται ότι τέτοια φαινόμενα με άρρωστα εκατοντάδες νήπια θα τα αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό ούτε η μέριμνα ώστε να γίνονται υποχρεωτικά έλεγχοι στα σχολεία και τα παιδιά μας μαθαίνουν γράμματα σε ακατάλληλα κτίρια, που δεν θερμαίνονται καλά, που δεν αερίζονται καλά, που στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες.

Τα παιδιά μας είναι τα μεγαλύτερα θύματα, καθώς κινδυνεύουν από ιώσεις που κάθε χρόνο γίνονται και πιο επικίνδυνες.

Δεν υπάρχουν ούτε κατάλληλες δομές (δωρεάν κέντρα υγείας για τα απλά περιστατικά και στελεχωμένα νοσοκομεία για τις πιο βαριές περιπτώσεις) ούτε και τα χρήματα για να απευθυνθούν τα λαϊκά στρώματα σε ιδιώτες γιατρούς.

Οι άδειες ασθένειας τέκνων είναι προαιρετικές στον ιδιωτικό τομέα, και η μεγαλοεργοδοσία το αξιοποιεί και αρνείται να τις δώσει.

Στις δε περιπτώσεις που τα παιδιά δεν είναι άρρωστα και πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να προφυλαχθούν, επίσης δεν υπάρχει μέριμνα να δίνονται άδειες στους γονείς. Τι θα κάνουν σήμερα, που έκλεισαν οι παιδικοί, όλα τα νέα ζευγάρια που δεν έχουν παππού ή γιαγιά να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι;

Κυβέρνηση Δήμοι και μεγαλοεργοδοσία θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη τους.

Απαιτούμε άμεσα να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και στους παιδικούς σταθμούς.  Κτίρια με θέρμανση, σωστό αερισμό και τακτικές συντηρήσεις. Πρόσληψη προσωπικού.

Η ευθύνη της υγείας,  της πρόληψης,  της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των παιδιών μας να είναι αποκλειστικά κρατική ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]