Πένθος για τον αντιπρόεδρο της Βουλής Θ. Νάκο- Στη Βουλή η Ζ. Μακρή


Πένθος για τον αντιπρόεδρο Βουλής, βουλευτή ΝΔ,  Θανάση Νάκο, Συλλυπητήρια πρωθυπουργού, προέδρου Βουλής, Τσίπρα, Βενιζέλου, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ. Εκλέγεται η Ζ. ΜακρήΤην τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 63 χρόνων άφησε ο  αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Νάκος, ο οποίος νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής  μετά από επέμβαση. Τη θέση του καταλαμβάνει η Ζέτα Μακρή, πρώηνβουλευτής της ΝΔ  και πρώτη επιλαχούσα στο νομό Μαγνησίας. Τη θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του Θ. Νάκου, εκφράζει ο πολιτικός κόσμος.
Αναλυτικότερα:
 Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ιδιωτικής κλινικής στην οποία νοσηλευόταν «ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Αθανάσιος Νάκος κατέληξε σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου από αναπνευστική ανεπάρκεια".
Ο Θανάσης Νάκος υπηρέτησε τον κοινοβουλευτισμό επί μία 20ετία. Γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιανουάριο του 1950. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Εξελέγη  βουλευτής το 1993, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012, πρώτος βουλευτής Μαγνησίας. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης  Κ. Καραμανλή, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009. Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε καθήκοντα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη. Εκλέχτηκε για δύο θητείες β' αντιπρόεδρος της Βουλής.
Τη θέση του θανόντος βουλευτή της καταλαμβάνει  η Ζέτα Μακρή , βουλευτής Μαγνησίας με τη ΝΔ το 2000 και το 2004 , η οποία υπήρξε και η πρώτη επιλαχούσα στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.  
Ο  πολιτικός κόσμος για το θάνατο του Θ. Νάκου
ο Πρωθυπουργός   Αντώνης Σαμαράς:

«Ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ο Θανάσης Νάκος, έφυγε σήμερα από κοντά μας. 
Ο Θανάσης Νάκος ταυτίστηκε με την Πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια. Πάνω από όλα, τίμησε με την προσφορά του τον τόπο του, τη Μαγνησία, ανταποδίδοντας την αγάπη των συμπατριωτών του.
Προσθέτω και εγώ τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του».
Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης:
«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Του συνοδοιπόρου στην πολιτική μας διαδρομή, του συναγωνιστή στις πολιτικές μάχες, του ευπατρίδη πολιτικού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά, μέχρι το τέλος. 

Ο Θανάσης Νάκος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια το Κοινοβούλιο, τιμώντας επάξια τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν εκπρόσωπο τους σε τέσσερις συναπτές εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ενώ μέχρι σήμερα υπηρέτησε το Κοινοβούλιο από την θέση του Β’ Αντιπροέδρου. Η είδηση της απώλειας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη Βουλή σκορπίζοντας θλίψη σε όλους μας. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του».
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης:
«Αισθάνομαι βαθειά θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού φίλου και εκλεκτού συναδέλφου Θανάση Νάκου. Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη πολιτική οικογένεια, την οποία υπηρέτησε ως κορυφαίο στέλεχος, βουλευτής, υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, περήφανη για το έργο που πρόσφερε στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Μαγνησία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη χώρα μας γενικότερα, θα τιμά αιώνια τη μνήμη του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο εγκάρδια συλλυπητήρια».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας:
«Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου. Έμπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός άνδρας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και την εκτίμηση όλων των κομμάτων. Στην οικογένειά του και στο φιλικό του περιβάλλον εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος:
«Ο Θανάσης Νάκος, πιστός στις ιδέες του, αγωνιστικός και καλοπροαίρετος ήταν μία διακριτή, σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του μας θλίβει βαθιά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουν με ανακοίνωσή τους «την λύπη τους για τον θάνατο του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου και απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει με ανακοίνωσή της «τη θλίψη της για το θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιο Νάκο. Υπηρέτησε για δύο δεκαετίες το κοινοβούλιο και εκπροσώπησε τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν οχτώ φορές βουλευτή. Ήταν σεμνός και ανέδειξε σειρά ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκε για 20 χρόνια, σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πλουραλισμό.  Τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, ασκώντας το έργο του με υπευθυνότητα. Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]