ΑΣΥ ΠΓΝΙ: "Από ποιούς κρύβεστε υφυπουργέ κα. Μ.Κεφάλα, εσείς και η ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ;

   


  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.)  ΠΓΝΙ         19 Απρίλη 2024

«ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ κα. Μ. ΚΕΦΑΛΑ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ ???

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΧ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΙΖΟΥΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ & ΜΕΘ ή ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ???»


Την Τετάρτη 17 Απρίλη, η υφυπουργός κοινωνικής συνοχής και οικογένειας κ. Μ. Κεφάλα, επισκέφθηκε το ΠΓΝΙ. Επέλεξε να συναντηθεί σε «προστατευμένο» περιβάλλον με τον προσωρινό διοικητή και κάποια υπηρεσιακά στελέχη και στην συνέχεια ακόμα πιο «προστατευμένα», αποκλειστικά με την ΔΑΚΕ και όχι με τον σύλλογο εργαζομένων και την ΕΙΝΗ, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στο ΠΓΝΙ.


 Μάλιστα οι ΔΑΚίτες που συναντήθηκαν μαζί της, αρνήθηκαν να ενημερώσουν για το περιεχόμενο της συνάντησης τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του συλλόγου και τους εργαζόμενους του ΠΓΝΙ. Εάν είχαν καλά νέα να κομίσουν, θα τα είχαν κάνει φειγ βολάν. Από ποιούς νομίζουν ότι κρύφτηκαν, μαζί με την υφυπουργό? Από τους καρκινοπαθείς, από τους ΣΟΧ, από τα παιδιά που χρίζουν χειρουργείου & ΜΕΘ ή από τις γυναίκες υγειονομικούς?




Μπορεί η υφυπουργός να απέφυγε να μας συναντήσει, δεν θα αποφύγει όμως τα ερωτήματα στα οποία οφείλει να δώσει απάντηση και ως υφυπουργός «οικογένειας» αλλά και ως παιδίατρος!


1ον Ενημερωθήκατε ή όχι από τον προσωρινό διοικητή, για το γεγονός ότι υπάρχει το  ανήθικο,  επίσημο αίτημα χειρουργού, για ένταξη ασθενούς  με καρκίνο παγκρέατος στα απογευματινά επί πληρωμής χειρουργεία, την ερχόμενη εβδομάδα? Θα δώσει την έγκρισή του ο «διοικητής σας»? Εσείς, με την διπλή σας ιδιότητα,  καλύπτετε μια τέτοια ντροπιαστική εξέλιξη για το ΠΓΝΙ??


2ον Αναφερθήκατε στις κοινές δηλώσεις σας με τον κ. Δερδεμέζη στην ανάγκη διατήρησης του επικουρικού προσωπικού στο ΠΓΝΙ, λόγω αυξημένων αναγκών και παλαιού οργανισμού. Για τους ΣΟΧ και τους εργαζόμενους από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, γιατί δεν είπατε λέξη?  Οι ΣΟΧ, οι συμβασιούχοι καθαριότητας-σίτισης-φύλαξης, των οποίων η παράταση λήγει τέλη Ιούνη,  δεν καλύπτουν τις ίδιες αυξημένες ανάγκες? Δεν μπήκαν μέσω προκήρυξης υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ? Δεν βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας? Δεν προσλήφθηκαν για τις ανάγκες των 3 κτιρίων και βρέθηκαν να εργάζονται για τις ανάγκες και του 4ου κτιρίου? Ετούτοι οι συμβασιούχοι, που δεν «επικουρούν» τους μόνιμους, αλλά αντιθέτως είναι οι βασικοί εργαζόμενοι στα πόστα τους, τι θα γίνουν? Ετοιμάζεστε για μαζικές απολύσεις μετά τις ευρωεκλογές και την είσοδο του «αγαπημένου» πολλών, εργολάβου?


3ον Για την απουσία οποιαδήποτε χειρουργικής αντιμετώπισης των παιδιών μας και την άρνηση έως σήμερα, λόγω αυξημένου κόστους!!!,  να ξεκινήσει η συζήτηση με το υπουργείο Υγείας για ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΙ, ώστε να καλυφθούνε οι ανάγκες όλης της Ηπείρου, έχετε γνώμη και θέση ως παιδίατρος ?


4ον Μιλήσατε δημοσίως για «αναβάθμιση» του ΤΕΠ, τη στιγμή που η πραγματική ανάγκη είναι η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΤΕΠ με τριπλασιασμό των υπαρχόντων χώρων. Είστε ευχαριστημένη με την κουτσουρεμένη εκδοχή του ΤΕΠ που επιδιώκει η κυβέρνηση?  Πέρα από τα «νέα ντουβάρια» που διαφημίζετε, γνωρίζετε ότι στο υπάρχων ΤΕΠ υπάρχουν μόνο 7 από τους 12 γιατρούς που προβλέπει ο παλιός οργανισμός του 2012  και ότι στην πρόσφατη προκήρυξη γιατρών δε προβλέπεται ΟΥΤΕ ΜΙΑ θέση γιατρού του ΤΕΠ? Ποιοι γιατροί και ποιοι νοσηλευτές θα στελεχώσουν το «αναβαθμισμένο» ΤΕΠ? Αφού εκτιμήσατε ως σημαντικά τα «νέα» για το ΤΕΠ γιατί δεν καλέσατε τον καθ΄ύλην αρμόδιο, δηλ. τον διευθυντή του ΤΕΠ, στην συνάντησή σας? Θέλατε μήπως,μόνο εσάς και τον προσωρινό διοικητή στο «κάδρο της επιτυχίας», εν΄όψει της επιλογής νέων διοικητών?


5ον Ως υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μπήκατε στον κόπο να κοιτάξετε τα ακατάσχετα ωράρια του προσωπικού που στην πλειοψηφία του είναι γυναίκες, λόγω υποστελέχωσης όλων των τμημάτων ανεξαιρέτως, τις απάνθρωπες μετακινήσεις γιατρών με διαρκή εντέλλεσθαι, με ακραίο παράδειγμα την επί 6 μήνες μετακίνηση της συνομήλικής σας, ακτινολόγου του ΠΓΝΙ στο ΓΝ Άρτας. Με αυτές τις συνθήκες στηρίζετε τις οικογένειες των υγειονομικών? Προωθείτε το χαμόγελο των παιδιών μας?


Είμαστε σίγουροι ότι από τη ΔΑΚΕ την οποία συναντήσατε δεν δεχτήκατε κανένα τέτοιο ερώτημα ή κριτική. Διότι εάν δεχτήκατε, απαντήσατε και οι ΔΑΚίτες συνομιλητές σας αρνούνται να ενημερώσουν, τότε τα νέα είναι πολύ άσχημα για υγειονομικούς και ασθενείς. Είμαστε σίγουροι πάντως, ότι τους δώσατε συγχαρητήρια για την απροκάλυπη στήριξη της κυβέρνησης χωρίς κανένα ίχνος τσίπας, κυρίως για τα απογευματινά επί πληρωμής χειρουργεία, ακόμη κι αν αφορούν καρκινοπαθείς.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μην αποδεχτούν τα αίσχη που ετοιμάζουν κυβέρνηση, διοίκηση και ΔΑΚΕ για εμάς και τους ασθενείς του ΠΓΝΙ. Διότι μόνο αίσχη παράγει η πολιτική τους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δεν θα μας κάνουν συνένοχους. «Δεν θα μας κάνουν σαν τα μούτρα τους» όπως λέει ο σοφός λαός!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]