Αύξηση 20% των εμφραγμάτων λόγω κρίσης


Aύξηση 20% στην προσέλευση ατόμων με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε επείγουσα αγγειοπλαστική, καταγράφεται στην Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, «τα τελευταία δύο χρόνια που έγιναν πιο αισθητά τα αποτελέσματα της κρίσης, στην κλινική μας καταγράφεται 20% αύξηση των περιστατικών».
Ωστόσο, για να καταλήξουμε σε στατιστικά δεδομένα, θα πρέπει να γίνει συντονισμένη μελέτη, καθώς αυτές είναι παρατηρήσεις από ένα νοσοκομείο, διευκρινίζει ο κ. Σταφανάδης. Οι πιο συχνές αιτίες, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, που οδήγησαν στην αύξηση αυτή είναι το στρες, η κακή διατροφή, η αμέλεια των προληπτικών εξετάσεων ακόμη και όταν υπάρχουν συμπτώματα για οικονομικούς λόγους.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Σταφανάδη, δεν υπήρχαν διάρροιες από τον ιδιωτικό τομέα υγείας προς τον δημόσιο, καθώς η «πρωτογενής αγγειοπλαστική δεν παρέχεται εύκολα από τον ιδιωτικό τομέα, είναι τόσο πολύπλοκη που χρειάζεται δίκτυο οργανωμένων νοσοκομείων για τη άρτια αντιμετώπιση του ασθενούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]