"Η Μητέρα " από το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ

 


Η Μητέρα (Mother 2009) του Μπονγκ Τζουν Χο

 


Ο 27χρονος Ντο-τζουν μένει με τη μητέρα του, στο παράπηγμα δίπλα στην αποθήκη της με τα βότανα. Από αυτό ζουν: από τα ματζούνια, το βότανα και την παράνομη πρακτική της στον βελονισμό. Ο Ντο-τζουν δεν είναι ένας συνηθισμένος 27χρονος. Το μυαλό του μοιάζει να μην έχει αναπτυχθεί ποτέ από τα παιδικά του χρόνια. Απλοϊκός, αφελής και με προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης, μοιάζει με μεγαλόσωμο κουτάβι, που θα πεταχτεί στη μέση του δρόμου και θα κινδυνέψει - αν δεν τον προσέχει συνεχώς το άγρυπνο βλέμμα της μητέρας. Μιας μητέρας που όμως τον έμαθε κάτι: δε θα δεχτεί ποτέ να τον πουν «καθυστερημένο». Θα βγάλει νύχια, θα σηκώσει ανάστημα, θα αντεπιτεθεί σε όποιον τολμήσει. Όταν μία μέρα η μικρή τους γειτονιά ξυπνά με το σοκ της δολοφονίας μίας έφηβης μαθήτριας, η αστυνομία συλλαμβάνει τον Ντο-τζουν. Εκείνος περιφερόταν άσκοπα το προηγούμενο βράδυ, εκείνος είναι ο αλαφροΐσκιωτος της περιοχής, εκείνος θα το έκανε. Εκείνος ομολογεί. Στην πραγματικότητα δεν ξέρει, δεν θυμάται. Και τότε η Μητέρα ξεκινά μία μοναχική, σφοδρή, ορμητική, λυσσασμένη πορεία για να αποδείξει την αθωότητά του. Θα βρει τον πραγματικό δολοφόνο


 


Ένα ακόμη λαμπρό δείγμα του συναρπαστικά αταξινόμητου σινεμά του Μπονγκ Τζουν-χο, ο οποίος αναμειγνύει μαεστρικά αστυνομικό θρίλερ, φιλμ νουάρ, οικογενειακό δράμα και κοινωνική σάτιρα για να συνθέσει μια από τις πιο αντισυμβατικές ιστορίες μητρικής αγάπης που έχουν αποτυπωθεί στην οθόνη.


 


Νότια Κορέα, 2009


Παραγωγή: Μίκι Λι, Κάθριν Κιμ, Μουν Γιάνγκ-κουόν

Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν-χο

Σενάριο: Μπονγκ Τζουν-χο

Φωτογραφία: Χονγκ Κιουνγκ-

Μοντάζ: Μουν Σάε-κιούνγκ

Μουσική: Λι Μπιεόνγκ-γου

Πρωταγωνιστούν: Κιμ Χιέ-τζά, Γουόν Μπιν

Διάρκεια: 129 λεπτά


Προβολές ταινίας :

Κυριακή 28/4 & Δευτέρα 29/4 στις 8:15 μ.μ.

Κουντουριώτη 31


Το επόμενο αφιέρωμα μας θα ξεκινήσει την Κυριακή 12/5  και οι ταινίες θα ξεκινάνε στις 9:15 πλέον επειδή θα έχει μεγαλώσει η μέρα. Θα είνια ένα αφιέρωμα 4 ταινιών στην Κωμωδία.

Το Δ.Σ. της Εξάυδα και η κινηματογραφική όμαδα σας εύχεται καλό Πασχα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]