ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου στο Δήμο Αρταίων

 


Ένα «πράσινο» έργο για την Άρτα παρέδωσε η Δημοτική Αρχή Τσιρογιάννη

Ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου στο Δήμο Αρταίων- Ένα περιβαλλοντικό έργο και ανταποδοτικό για τον πολίτη.

Χρ. Τσιρογιάννης: « Στόχος η διαλογή στην πηγή κα η επιβράβευση των πολιτών, μέσω της ανταποδοτικής κάρτας του Δημότη»

Παραδόθηκαν σήμερα οι Εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου που βρίσκονται  σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, δίπλα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Στις εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από τον ανάδοχο του έργου Γιάννη Τσιρώνη, τον Προϊστάμενο Καθαριότητας Γιώργο Γεωργούλα και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου Άρη Ζέρβα και με σκοπό επίσημα να παραδώσουν το έργο προϋπολογισμού 808.337,47 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο αναβαθμίζει τις υποδομές στον Δήμο σε ότι αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων και βοηθά  στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.


Το Πράσινο Σημείο της Άρτας είναι ένας οργανωμένος χώρος, όπου ο πολίτης θα μπορεί να προσκομίζει ανακυκλώσιμα υλικά, ρούχα, ογκώδη (π.χ. έπιπλα ή ΑΗΗΕ), μικρά επικίνδυνα απόβλητα (όπως μπαταρίες, CD ή χρώματα κλπ), πράσινα απόβλητα και άλλα είδη. Ενώ οι βασικότερες εγκαταστάσεις για το Πράσινο Σημείο αφορούν σε έναν χώρο διαλογής μικρών ανακυκλώσιμων αποβλήτων, ένα χώρο διαλογής ογκωδών και βοηθητικούς χώρους.


« Παραδίδουμε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την πόλη μας,  ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου διαμορφώσαμε μια νέα νοοτροπία στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόκειται για μια νέα Πράσινη Δομή, για να προστατεύουμε το περιβάλλον και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την καθημερινότητα όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης, ενώ πρόσθεσε: «Άλλωστε η Άρτα έχει από τα υψηλοτέρα ποσοστά ανακύκλωσης πανελλαδικά και συνεχίζουμε με την τοποθέτηση νέων κάδων ανακύκλωσης, τον μωβ κάδο για ρούχα και παπούτσια και τον καφέ κάδο για τα οργανικά απόβλητα, δηλαδή τα «σκουπίδια» της κουζίνας και του κήπου μας. Με την κάρτα του δημότη ανταμείβουμε πλέον τους δημότες μας με μειωμένα δημοτικά τέλη, μειώσεις σε δημοτικές δομές και εκδηλώσεις αλλά και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο εκπτώσεις στα καταστήματά της πόλης μας. Επιπλέον δημιουργούμε «Πράσινες Γωνιές» σε διάφορα σημεία, καθώς ο Δήμος μας υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημότες μας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων με την διαλογή στη πηγή. Με την διαλογή στην πηγή από κοινού δήμος και δημότες, επιτυγχάνουμε και προστασία του περιβάλλοντος αλλά και μειωμένα κόστη διαχείρισης των απορριμμάτων μας, που μετατρέπονται σε μειωμένα δημοτικά τέλη για όλους τους κατοίκους της Άρτας».


Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως δίπλα στον χώρο του Πράσινου Σημείου,  αναμένεται να μετακινηθεί και το αμαξοστάσιο του Δήμου αφού στο χώρο που υπάρχει τώρα θα δημιουργηθούν αναπλάσεις και αθλητικές εγκαταστάσεις -από skateboard μέχρι γήπεδα 5Χ5, τένις, μπάσκετ, βόλλευ-  με χρηματοδότηση 3,8 εκ. € μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», οπότε σε αυτόν τον ιδιόκτητο χώρο του Δήμου μαζί με το ΣΜΑ και το Πράσινο Σημείο, θα δημιουργηθεί πλέον ένας οργανωμένος χώρος ανακύκλωσης και διαλογής, ενώ η μετακίνηση του προσωπικού καθαριότητας θα γίνεται με το νέο mini buss που πρόσφατα απέκτησε ο Δήμος Αρταίων .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]