ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης Πλατειών του Δήμου Αρταίων, Νέου Καταφυγίου και κατασκευή Πλατείας στον οικισμό της νέας Βίγλας Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης Πλατειών του Δήμου Αρταίων, Νέου Καταφυγίου και κατασκευή Πλατείας στον οικισμό της νέας Βίγλας.

Χρ.Τσιρογιάννης: Δρομολογούνται νέα έργα για τους Δημότες

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμη ένα σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής, αυτό του εξωραϊσμού των Πλατειών των Αγ. Αναργύρων, των Εργατικών Κατοικιών, της Καλαμιάς, του Αμμότοπου, της Στρογγυλής, των Πλησιών και των Αμπελίων, αφού προέκυψε ανάδοχος του έργου η Κοινοπραξία «Σωτήριος Σφήκας – Λάμπρος Δ. Βαρέλης»  μετά από την διαγωνιστική διαδικασία και άμεσα ξεκινά τις εργασίες. Πρόκειται  για μια παρέμβαση που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα των κοινόχρηστων χώρων αλλά και σημείων που αποτελούν σημεία αναφοράς των κάθε περιοχών, προϋπολογισμού 575.000 ευρώ και χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους.

Η Άρτα αποκτά ένα ακόμη Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς με σύγχρονες και ποιοτικές προδιαγραφές

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα κάνει ο Δήμος Αρταίων για την προστασία, φύλαξη και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, μετά και την ανάδειξη της αναδόχου Κ/Ξ  «Ιωάννης Τσιρώνης – Κωνσταντίνος Τσιρώνης» για την έναρξη των εργασιών του νέου Καταφυγίου.

Το έργο με προϋπολογισμό 811.000 ευρώ και με τον Δήμο να καλύπτει ο ίδιος τα παραπάνω από τα μισά χρήματα (439.000,00 ευρώ για την ακρίβεια) αλλά και 372.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», αναμένεται να αλλάξει τα πάντα για τους μικρούς τετράποδους φίλους. Το Καταφύγιο θα καλύπτει μια δημοτική έκταση 205 τετραγωνικών μέτρων, εκτός των ορίων οικισμού και εκτός σχεδίου πόλης, στην περιοχή Ρόκκα.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την προμήθεια και τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο χώρος θα περιλαμβάνει ισόγειο συγκρότημα κτιρίων με κτίριο διοίκησης, ιατρείο, και τα δύο κτίρια φιλοξενίας.


 Η Δημοτική αρχή Τσιρογιάννη έθεσε τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων, ενώ παράλληλα επιδίωξε την ενημέρωση, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων καθώς, την προώθηση της υιοθεσία και την δωρεάν στείρωση, αλλά για τα οικόσιτα ζώα την δωρεάν σήμανση  και την ψυχαγωγία με την δημιουργία του πρώτου πάρκου σκύλων.

Νέα πλατεία στο οικισμό της Νέας Βίγλας

Τέλος, την κατασκευή της πλατέας στο οικισμό της Νέας Βίγλας, ξεκινά ο εργολάβος «Β. Γκαρζώνης και ΣΙΑ Ε.Ε», ύστερα από την διαγωνιστική διαδικασία από την οποία προέκυψε.

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο της Δημοτικής Αρχής το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Νέας Βίγλας. Ο λόγος για τη διαμόρφωση πλατείας, στον οικισμό της Νέας Βίγλας, με προϋπολογισμό 223.000 ευρώ που θα καλυφθεί αποκλειστικά με πόρους του Δήμου Αρταίων.

Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ήταν ένα αίτημα του Προέδρου, του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων, πρόκειται να αναβαθμιστεί η πλατεία στο κέντρο του οικισμού της Νέας Βίγλας 4480 τ.μ.

Στην πλατεία περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του χώρου του γηπέδου και της εισόδου με πλακόστρωση από ακανόνιστες λευκές πέτρες και προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο σύνολο της πλατείας. Με τον σχεδιασμό των δαπέδων επιδιώκεται η σύνδεση του μνημείου – της εισόδου στο χώρο – και του εικονίσματος (που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο από την εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων στον οικισμό).

Στον υπόλοιπο χώρο διαμορφώνονται με την ίδια πλακόστρωση διάδρομοι περιπάτου που θα αποτελούν και τις προσβάσεις στο χώρο από τους υπόλοιπους Δημοτικούς δρόμους. Ακόμη θα κατασκευαστούν 4 πέργκολες με δοκούς όπου θα έχουν και καθιστικό πάγκο με πλάτη.

Επιπλέον περιλαμβάνεται ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός, παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λ.π, που θα είναι εναρμονισμένος με τα πέτρινα δάπεδα, φωτιστικά τύπου LED για τον φωτισμό της πλατείας, ενώ το γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους δημότες, θα ανακατασκευαστεί και θα στρωθεί με τάπητα ασφαλείας χρώματος κόκκινου και πράσινου και συντήρηση των ψηλών δέντρων (κλάδεμα κ.τ.λ.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]