ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πανελλαδική απεργία στα Praktiker /Δευτέρα 20 Νοέμβρη


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS 


Η δύναμή μας.... Ο φόβος τους.... ΑΠΕΡΓΙΑ! 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 

Επί οχτώ και πλέον μήνες το Σωματείο μας παλεύει την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Praktiker Hellas. Οι πρώτες συζητήσεις με τους εκπροσώπους της εταιρείας όμως φανέρωσαν την ανύπαρκτη διάθεση τους να δώσουν αυξήσεις στους εργαζόμενους, αφού πρότειναν την γελοία αύξηση του 1% επί του βασικού μισθού. 

Το Σωματείο μας προχώρησε το θέμα της Σύμβασης προσφεύγοντας στον Ο.Μ.Ε.Δ, όπως δικαιούται από τη νομοθεσία, ζητώντας 7% αύξηση, επίδομα γάμου κλπ (με βάση απόφασης Γενικής Συνέλευσης). Κι εκεί όμως η εταιρεία ήταν αρνητική, ακόμα και στην ελάχιστη πρόταση του διαμεσολαβητή που πρότεινε εν τέλει 3% αύξηση στον βασικό μισθό και μια δωροεπιταγή των 50€ για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και να σημειωθεί ότι το προαπαιτούμενο της εταιρείας ήταν να καταργηθεί η έκπτωση 15% των εργαζομένων και το επίδομα 15,00 ευρώ ταμειακών λαθών. 

Οι εκπρόσωποι της Praktiker ήθελαν πάση θυσία να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Θέλουν να έχουν μόνο ατομικές συμβάσεις, με την ελευθερία αυθαιρεσίας που αυτές δίνουν. Εργαζόμενοι που θα υιοθετήσουν την λογική ότι ο καθένας παλεύει για τον εαυτό του αν θέλει να πετύχει κάτι καλύτερο. Υποσχέσεις - φούμαρα! 

Το μόνο που έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι από τις ατομικές συμβάσεις είναι εκβιασμοί, εντατικοποίηση εργασίας, σπαστό ωράριο και μισθούς ανέκδοτο.. 

Η εταιρεία όμως πιέστηκε από τις ενέργειες του Σωματείου, που κατέφυγε πριν μια εβδομάδα στην Διαιτησία του Ο.Μ.Ε.Δ. (μια τελευταία διαδικασία). Έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν και στην μονομερή αύξηση των μισθών όσων αμοίβονταν με τον βασικό και εργάζονταν σπαστό ωράριο. Η εταιρεία ακόμα κι έτσι προσπαθεί να διασπάσει τον κοινό αγώνα των εργαζομένων δίνοντας αυξήσεις σε ένα κομμάτι του προσωπικού, αδιαφορώντας για τους παλιούς εργαζόμενους που έχουν να δουν αύξηση εδώ και 13 χρόνια!! 


Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.... 

Στην Γενική Συνέλευση την περασμένη Κυριακή αναδείξαμε 3 βασικά αιτήματα: 

* Υπογραφή Σύμβασης με αυξήσεις και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους! * Τέλος στις εκβιαστικές μετακινήσεις από κατάστημα σε κατάστημα! 

Να καταργηθεί το σπαστό ωράριο! 

Ήρθε η ώρα να δείξουμε την δική μας δύναμη, απέναντι στις πρακτικές της εταιρείας.. 

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της Praktiker να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργία που προκυρήσει το Σωματείο μας, 

Την Δευτέρα 20 Νοέμβρη, έξω από το κεντρικό κατάστημα του Ταύρου. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ 

φωτό αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]