LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα: Ο δρόμος δεν σας ανήκει ...Παράνομες συνδέσεις άδικοι θάνατοι ....Τα συμφέροντα του αίματος Χρήστος -Κατερίνα -Γιώργος -Ιάσονας .....


 "Ο δρόμος δεν σας ανήκει ...Παράνομες συνδέσεις άδικοι θάνατοι ....Τα συμφέροντα του αίματος 

Χρήστος -Κατερίνα -Γιώργος -Ιάσονας "

Λίγες λέξεις ,που κρύβουν μέσα τους   χαμένες ζωές στην άσφαλτο και ανείπωτο πόνο για τις οικογένειες που όσα χρόνια και να περάσουν στη μνήμη τους θα είναι πάντα νωπή εκείνη η   στιγμή που έμαθαν πως ο άνθρωπός τους έπεσε θύμα εγκληματικών λαθών στα οδικά δίκτυα ...Λάθη ,παραλείψεις και αδιαφορία των αρχών για τη  διόρθωσή τους ώστε να μην κλείσουν άλλα σπίτια ,να μην δακρύσουν άλλα μάτια ...


Οι λέξεις αυτές  τυπωμένες σε χαρτί μοιράστηκαν σήμερα σε περαστικούς   από συγγενείς και φίλους τους Χρήστου ,της Κατερίνας ,του Γιώργου και του Ιάσονα που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την περιφέρεια Ηπείρου σε μία εκδήλωση μνήμης .

Ο Χρήστος Χούλιαρης και η Κατερίνα Οικονόμου έχασαν τη ζωή τους  στο 10ο χλμ της εθνικής οδού Πρεβέζης - Ιωαννίνων   πριν από 20 χρόνια όταν ένα ΙΧΕ  αυτοκίνητο έκοψε την πορεία της μοτοσυκλέτας εξερχόμενο από παράνομη σύνδεση. 

Και δυστυχώς δεν ήταν οι τελευταίοι που έπεσαν θύματα των εγκληματικών κακοτεχνιών στους ελληνικούς δρόμους ...Ήταν 4 Ιουνίου   2021 όταν στην περιφερειακή οδό στα  Γιάννενα   τα μάτια του Γιώργου Παππά  έκλεισαν για πάντα εξαιτίας  μίας επίσης παράνομης σύνδεσης ...

Και μπορεί  τα παιδιά να χάθηκαν για πάντα  τίποτα ωστόσο δεν έχει αλλάξει ,τίποτα δεν έχει διορθωθεί ...Οι παγίδες  που παραμένουν στους δρόμους περιμένουν το επόμενο θύμα τους ...

Η Βασιλική Ευαγγέλου ,πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε πως η σημερινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Χρήστο ,την Κατερίνα ,τον Γιώργο και τον Ιάσονα ,  αλλά και στον  κάθε μοτοσικλετιστή που χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο ,το οποίο είναι παλιό ,κατεστραμμένο και καθόλου φιλικό στους οδηγούς δικύκλων .

Η κα Ευαγγέλου  απηύθυνε  έκκληση στους οδηγούς να οδηγούν συνετά    τηρώντας τον ΚΟΚ  .Αναστροφές  και κάθετη διάσχιση των δρόμων σε σημεία που δεν επιτρέπεται    αποδεικνύονται εγκληματικές και κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

"Είμαστε σήμερα εδώ και για την πολιτεία για να υπενθυμίσουμε πως επιτέλους αυτές οι παράνομοι δρόμοι που οδηγούν σε κεντρικές οδούς θα  πρέπει επιτέλους να κλείσουν .

Δυστυχώς στα Γιάννενα ακόμα μετά από 2 χρόνια ο δρόμος που σκοτώθηκε ο Γιώργος είναι ακόμα ανοιχτός και αντί να τον κλείσουν έχουν κάνει διαπλάτυνση .

Είμαστε εδώ για να θυμηθούμε όσα έχουν γίνει αλλά και για να προλάβουμε τα επόμενα "ανέφερε η κα Ευαγγέλου  και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο που οι υπόλοιποι οδηγοί αντιμετωπίζουν τους μοτοσικλετιστές ,τονίζοντας  πως  οι οδηγοί δεν  τους  βλέπουν   και δεν   τους προσέχουν .


"Ψάξτε να  βρείτε τις μηχανές στους δρόμους .Είναι πολύ μικρά οχήματα ,οι χαμηλές ταχύτητες που φαίνονται  στο μάτι μπορεί να είναι πιο ψηλές στην πραγματικότητα .[..]Κοιτάξτε και ξανά κοιτάξτε ,σταματήστε στα stop .Δεν μας προσέχουν ...Πολλές φορές χρειάζεται να τους προσέχουμε εμείς.Αντίθετα τα φορτηγά μας σέβονται περισσότερο "ανέφερε .







Η Κορίνα Παππά ,αδερφή του Γιώργου που χάθηκε στην περιφερειακή οδό ,με τα μάτια της βουρκωμένα αναφερόμενη στο εγκληματικό   εκείνο σημείο   που σκοτώθηκε ο αδερφός της  που έπρεπε να είχε κλείσει πριν κλείσουν (γιατί θα κλείσουν ) και άλλα σπίτια ,ανέφερε πως όταν η οικογένεια του αδικοχαμένου παλικαριού είδε πως γίνονταν κάποια έργα  ένοιωσε μία  ανακούφιση πως   κάτι θα διορθωθεί και δεν θα χαθεί  κάποιος άλλος τόσο άδικα όπως ο αδερφός της .Δυστυχώς  όμως η ανακούφιση αυτή δεν κράτησε  για πολύ ,αφού το έργο έμεινε στη μέση   και η  παράνομη αυτή σύνδεση  εξακολουθεί να υπάρχει ,με ρίσκο   όπως είπε "ο  κάθε ασυνείδητος οδηγός αλλά και όποιος θέλει να κερδίσει ένα λεπτό να καταστρέψει μία ζωή .Ένας θάνατος που ισούται σίγουρα με άλλες 6 κατεστραμμένες ζωές σε μία οικογένεια ..Δεν είναι μόνο ο Γιώργος ,όλα τα παιδιά και ο Χρήστος και η Κατερίνα και ο Ιάσονας έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους ,παίζονται συμφέροντα που εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε και δεν  πρόκειται ποτέ να διορθωθεί τίποτα ,δεν ενδιαφέρεται κανείς ,θα συνηθίσει να λειτουργεί έτσι το σύστημα ,ο Γιώργος γι αυτούς είναι ...τίποτα ,για μένα είναι η ζωή μου".

 Με τα παραπάνω λόγια η  Κορίνα  έστειλε και αυτή το δικό της μήνυμα   στους αρμόδιους ...

Θα ακούσει κανείς ;

Θα αλλάξει κάτι ;

Kανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά ...

 Ένα όμως είναι σίγουρο  ,αν δεν διορθωθούν εγκληματικά σημεία που υπάρχουν στους ελληνικούς δρόμους ,αν δεν μπουν στην άκρη τα oποιαδήποτε συμφέροντα δυστυχώς τα τοπικά ΜΜΕ θα καταγράφουν διαρκώς χαμένες ζωές στην άσφαλτο και  οι δημοσιογράφοι θα βλέπουμε βουρκωμένα μάτια με ένα τεράστιο γιατί ...και κανένας   μας δεν θα έχει την απάντηση ....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]