Πρέβεζα :Επίθεση της αστυνομίας σε οικογενειακή επιχείρηση αυτοαπασχολούμενων με τουριστικό κατάλυμα για εκτέλεση απόφασης πλειστηριασμού

 


Άγρια επίθεση εξαπέλυσε η αστυνομία σήμερα το απόγευμα εναντίον σωματείων και φορέων στην Πρέβεζα που συγκεντρώθηκαν έξω από οικογενειακή επιχείρηση αυτοαπασχολούμενων με τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή της Λούτσας, προσπαθώντας να αποτρέψουν έξωση για λογαριασμό του Fund INTRUM. Η αστυνομία εισέβαλε στο τουριστικό κατάλυμα συνοδεία δικαστικού επιμελητή με σκοπό την αλλαγή κλειδαριάς στην επιχείρηση.


Σύμφωνα με συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, για την πραγματοποίηση της επιχείρησης επιστρατεύτηκε σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη της Πρέβεζας, ενώ η επίθεση ήταν λυσσαλέα σπρώχνοντας τους συγκεντρωμένους ακόμη και πάνω σε τζαμαρίας με σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, ένας εκ των οποίων συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στον επισιτισμό και στέλεχος της ΚΝΕ.  Εκπρόσωποι σωματείων μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας, προκειμένου να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση τους, ενώ παρέμβαση με τον ίδιο στόχο πραγματοποίησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη. Τελικώςς αφέθηκαν ελεύθεροι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Παράλληλα εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής παραμένουν έξω από το τουριστικό κατάλυμα συνεχίζοντας την περιφρούρηση .


Υπενθυμίζεται ότι με κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας και τη στήριξη των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, των συλλόγων εργαζομένων στους ΟΤΑ και στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, καθώς και άλλων φορέων, είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Ιούνη κινητοποίηση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για την αποτροπή αρπαγής της οικογενειακής επιχείρησης από το fund.


Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής επιχείρησης, μετανάστες από τη Γερμανία, που είχαν χτίσει το κατάλυμα με τους κόπους μιας ζωής, έλαβαν δάνειο αξίας 600 χιλιάδων ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς. Το δάνειο είχε αποπληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, με μοναδικό υπόλοιπο 60 χιλ. ευρώ, όταν με την αύξηση των επιτοκίων η οικογένεια δεν μπόρεσε να τηρήσει την ομαλή αποπληρωμή των υπολοίπων δόσεων. Παράλληλα με την πώληση του δανείου από την τράπεζα Πειραιώς στο fund, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν καμία ενημέρωση για την εξέλιξη του δανείου τους, ενώ δεν τους δίνονταν ακόμη και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσουν χρήματα.Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας υπογραμμίζει ότι «αυτή η επίθεση ενάντια στον κόπο και τον ιδρώτα του λαού έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Στο στόχαστρο αυτών των πολιτικών επισημαίνει, μπαίνουν οι επαγγελματίες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τα μαγαζιά τους λόγω συσσωρευμένων χρεών, ενώ καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση. Τέλος καλεί εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της Πρέβεζας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να συμμετάσχουν στις περιφρουρήσεις ενάντια στα κοράκια των τραπεζών και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, να απαιτήσουν διαγραφή χρεών, τόκων και πανωτοκίων που έχουν επιβληθεί στους οφειλέτες, να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο», καταλήγει.Ανακοινώσεις καταδίκης της τρομοκρατικής επιχείρηση της αστυνομίας εξέδωσαν μέχρι στιγμής τα εργατικά κέντρα Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Λευκάδας.ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ν. ΑΡΤΑΣΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την επίθεση που εξαπέλυσε η Αστυνομία της Πρέβεζας σε σωματεία και φορείς του Νομού που συγκεντρώθηκαν έξω από οικογενειακή επιχείρηση στη Λούτσα Πρέβεζας προσπαθώντας να αποτρέψουν την έξωση από τα κοράκια των funds.

Κινητοποίησαν σχεδόν όλη την αστυνομική δύναμη της Πρέβεζας, εξαπολύοντας λυσσαλέα επίθεση στους συγκεντρωμένους από τα σωματεία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των κάθε είδους «Πάτσηδων».

Να τους χαίρονται τα κόμματα που ψήφισαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και οι κυβερνήσεις τους που νομίζουν ότι με τη βία και με την καταστολή θα βάλουν στο χέρι τα σπίτια και τις περιουσίες του λαού.

Είναι γελασμένοι ότι μπορούν να μας φοβίσουν, δυναμώνουμε και θα συνεχίσουμε να δυναμώνουμε κάθε μέρα. Κάθε μέρα θα βρίσκουν μπροστά τους το λαϊκό κίνημα και τα ταξικά σωματεία γιατί τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός.

Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι στην Άρτα, το Εργατικό Κέντρο στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στην Πρέβεζα και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο εργαζομένων που προσήχθησαν με βίαιο τρόπο χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]