Ιωάννινα:«Υποκριτική και Σκηνοθεσία - Το κείμενο, ο ρόλος και η ερμηνεία» Σεμινάριο στο θέατρο Actina

 



Λίγες τελευταίες θέσεις για το διήμερο σεμινάριο «Υποκριτική και Σκηνοθεσία - Το κείμενο, ο ρόλος και η ερμηνεία» του  Γιάννη Αναστασάκη στο Θέατρο Actina. Η διάρκεια του είναι 9 ώρες και θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 17:00 - 21:30  και  Κυριακή 7 Μαΐου 11:30 - 16:00 στο Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8). Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και το Κόστος συμμετοχής 70 ευρώ. Συμμετοχές στο τηλέφωνο 6974865401 και στο e-mail info@theatroactina.gr. 

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σπουδαστές δραματικών σχολών, μαθητές εργαστηρίων υποκριτικής, ερασιτέχνες ηθοποιοί, θεατρολόγοι, εκπαιδευτικοί και φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη θεατρική τέχνη.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα διερευνήσουμε τη διαδικασία για τη σκηνική  πραγμάτωση ενός κειμένου. Ξεκινώντας με δράσεις κι αυτοσχεδιασμούς, θα προχωρήσουμε την άσκησή μας με συγκεκριμένα παραδείγματα από το παγκόσμιο δραματολόγιο, δίνοντας βάρος στην «ανάγνωση» και την ερμηνεία του ΄Εργου και του Ρόλου, εξετάζοντας διαφορετικές σκηνοθετικές εκδοχές. Θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη συνεργασία του ηθοποιού με το σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους συντελεστές, καθώς και στη θέση που έχει ο καθένας τους στην οποιαδήποτε θεατρική πράξη. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ασκηθούν, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους, από τη θέση του ηθοποιού ή του σκηνοθέτη.

Προσέλευση με φόρμες και αθλητικά παπούτσια (γενικά: άνετα ρούχα και μαλακά παπούτσια). Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, υπογεγραμμένη από τον διδάσκοντα και τη διεύθυνση του Θεάτρου Actina.

Ο Γιάννης Αναστασάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. 

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στα Γιάννενα και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Συντροφιάς Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΘΕΣΠΙ, 1983) και του Θεατρικού Οργανισμού «ΣΤΙΓΜΗ» (1995).  Διδάσκει από το 2022 Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Δίδαξε Θεατρική Σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας (2008-2012). Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε.(2015-2019).

Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 30 έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο. 

Ως ηθοποιός εργάστηκε στο Θέατρο Στοά, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στο Θέατρο Πορεία, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Ομάδα Κανιγκούντα, στο Θέατρο Πάνθεον, στο Θέατρο Μπάντμιντον, στη Στέγη Ωνάση, στο Θέατρο Ark κ.α. 

Έπαιξε σε μικρού μήκους ταινίες των: Κ. Χατζημιχαηλίδη , Γ.Λεοντάρη, Δ. Δημάδη, Ν. Γουλή, Ν.Σπετσιώτη , Δ. Νάκου,  Κ. Καλογρίδη και σε ταινίες μεγάλου μήκους των: Γ.Οικονομίδη, Γ. Ζαφείρη , Γ. Σερβετά, Χ.  Δήμα, Τ. Μπουλμέτη, Θ.Αναστόπουλου, Δ.Νάκου κ.ά. 

Το 1996 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία καλύτερου ανδρικού ρόλου» στο 19ο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού Μήκους της Δράμας, για την ερμηνεία του στην ταινία του Γ. Λεοντάρη «Κλείσε τα μάτια και χρωμάτισε» (Μεγάλο Κρατικό Βραβείο ποιότητας 1996).

"Σχεδιασμός και οργάνωση  σεμιναρίου: ΘΕΑΤΡΟ ACTINA  και Θεατρικός Οργανισμός ΣΤΙΓΜΗ".

Αθηνά Τσικνιά - ΘΕΑΤΡΟ ACTINA


Ταχυδρομική διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8


Ιωάννινα, 45221


www.theatroactina.gr


Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@theatroactina.gr / tsika-tsika@hotmail.com


Τηλ. Επικοινωνίας: 6974865401 / 2651300892


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]