H ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ υποστηρίζει το ερευνητικό έργο του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ) με γνώμονα την κυκλική οικονομία




Με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας να βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ προχωρά σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) για την υλοποίηση του e-Reuse, ενός φιλόδοξου ερευνητικού έργου που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας στη γεωργία. 


Το τριετές έργο εκπονείται από το Εργαστήριο μη Παρασιτικών Ασθενειών, Εδαφικών Πόρων και Γεωπληροφορικής της Επιστημονικής Διεύθυνσης Φυτοπαθολογίας του ΜΦΙ, με στόχο την απόλυτα ασφαλή επαναχρησιμοποίηση αυτών των οργανικών υλικών σε καλλιεργούμενες εκτάσεις του Νομού Ευβοίας, διασφαλίζοντας τόσο την προστασία των εδαφών και τον εμπλουτισμό τους με οργανικές ουσίες όσο και την ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων. 


Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ συνεισφέρει ενεργά στην υλοποίηση του έργου παρέχοντας όχι μόνο κάποιες από τις ιδιόκτητες εκτάσεις γης στην Εύβοια αλλά και την πρώτη ύλη - κοπριά από τις πτηνοτροφικές μονάδες της. Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου θα αναζητηθούν οι κατάλληλες καλλιέργειες στις οποίες η κοπριά πουλερικών μπορεί να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση και παράλληλα θα γίνει χαρτογράφηση, σε μία έκταση 4.000 στρεμμάτων, των εδαφών που χρειάζονται ενίσχυση από οργανικά και ανόργανα στοιχεία, ώστε να αξιοποιηθούν με τον ορθότερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο οι διαθέσιμες πρώτες ύλες. 


Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα της χώρας και δεν μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός σε αυτή την πρωτοβουλία που θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την αγροτική παραγωγή της Εύβοιας και θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στη διαχείριση των κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών αποβλήτων προς όφελος των αγροτών και του περιβάλλοντος.



Λίγα λόγια για την Αγγελάκης Α.Ε.

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ έχει συμπληρώσει 60 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον κλάδο της πτηνοτροφίας, παραμένοντας πιστή στις ίδιες αξίες και αρχές που είχαν ο Νικόλαος και η Παναγιώτα Αγγελάκη όταν δημιούργησαν, το 1962, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στη Χαλκίδα. Σήμερα, με αφοσίωση, μεράκι και συνέπεια, η επιχείρηση αυτή έχει εξελιχθεί σε μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου, με έδρα τον Πούρνο Ευβοίας, που προσφέρει άμεσα πάνω από 200 θέσεις εργασίας και έμμεσα εκατοντάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, αποτελώντας έναν σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής και εθνικής οικονομίας. 

Τα ηνία της επιχείρησης έχει πλέον αναλάβει η νέα γενιά της οικογένειας Αγγελάκη, ο Θάνος και ο Ταξιάρχης, συνεχίζοντας αναλλοίωτη τη φιλοσοφία μιας παραδοσιακής οικογενειακής επιχείρησης. Σταθερή επιδίωξη όλα αυτά τα χρόνια είναι η ανάπτυξη και δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες. Παράλληλα, μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ είναι η αειφόρος ανάπτυξη, με στόχο να καταφέρει να γίνει, σε βάθος δεκαετίας, μια ανθρακικά ουδέτερη πτηνοτροφική εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Θάνος Αγγελάκης, μένει σταθερός στο όραμά του: η ποιότητα να μην θυσιάζεται ποτέ στον βωμό της ποσότητας, με τα προϊόντα της εταιρείας να παραμένουν κορυφαία σε γεύση και διατροφική αξία και να μη θυμίζουν σε τίποτα τυποποιημένα προϊόντα χωρίς φαντασία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]