Δήμος Ιωαννιτών: Σύσκεψη με τους Προέδρους για την πυροπροστασία

 


Σύσκεψη με τους Προέδρους για την πυροπροστασία 

Τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας και ειδικά οι καθαρισμοί ιδιωτικών χώρων αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Στη σύσκεψη μετείχαν Πρόεδροι Κοινοτήτων, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος, Γιώργος Λώλης και Αριστείδης Παππάς καθώς και ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τις νέες πυροσβεστικές διατάξεις οι καθαρισμοί των ιδιωτικών οικοπέδων και άλλων εκτάσεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 30 Απριλίου και να επαναλαμβάνονται ανά τακτά διαστήματα για όσο διαρκεί η αντιπυρική περίοδος.

Ωστόσο μεγάλος αριθμός ιδιωτών δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωση αυτή. Τόσο από τον Δήμο όσο και από τους Προέδρους των Κοινοτήτων που έχουν άμεση εικόνα θα γίνουν αυστηρές συστάσεις προς όλους.

Η νομοθεσία και οι πυροσβεστικές διατάξεις έχουν αυστηροποιηθεί και το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι που θα γίνονται από όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στην πυροπροστασία θα είναι συνεχείς.

Σημειώνεται ότι έχουν αυξηθεί και τα πρόστιμα για όσους ιδιοκτήτες δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία με το ελάχιστο να ανέρχεται στα 200 ευρώ. 

Από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους έγινε ειδική αναφορά στα κλαδέματα τα οποία δεν θα πρέπει να τοποθετούνται μαζί με άλλα ογκώδη αντικείμενα καθώς η αποκομιδή τους δεν είναι εύκολη ενώ μπορεί να αποτελέσουν αιτία για εκδήλωση φωτιάς.

Ο Δήμος Ιωαννιτών για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς όλους τους ιδιώτες να προχωρήσουν στον άμεσο καθαρισμό οικοπεδικών και άλλων εκτάσεων.

Είναι κοινή η υποχρέωση να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και τον δασικό πλούτο της περιοχής μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]