Το ΜέΡΑ25 για την εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Άρτας

 


Το ΜέΡΑ25 «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» και οι υποψήφιοι/ες  βουλευτές/τριες του Νομού Άρτας,  καταδικάζουμε την εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό μας Νοσοκομείο από όλες  διαχρονικά τις μνημονιακές διοικήσεις, από την αρμόδια 6η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείου Υγείας, και τασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν για την υγεία όλων μας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να μένει το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου χωρίς γιατρό, όπως έγινε το Σάββατο 29/4/23 και τα έκτακτα περιστατικά με εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία από τις αρχές του μήνα γνώριζε για την έλλειψη γιατρού, να προωθού-νται σε ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο. Τι γίνεται με άλλα περιστατικά όπως ισχαιμικά, διακομιδές σε ΜΕΘ, τροχαία ατυχήματα covid που χρήζουν παρακολούθησης; Θα προωθούνται και αυτά σε ιδιωτικά κέντρα με επιπλέον κόστος και σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας; 


Το πολύπαθο Νοσοκομείο Άρτας αποκλείστηκε πριν από λίγο καιρό, χωρίς λόγο, από προσ-λήψεις γιατρών και είναι το μοναδικό στην Ήπειρο που δεν πήρε ούτε μια θέση γιατρού. Αποτέλε-σμα της γενικότερης απαξίωσης, των μηδενικών προσλήψεων και των διοικούντων του νοσοκομείου να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη και στο ρόλο τους, είναι τα πρωτοφανή που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο μας.

Το ΜέΡΑ25 «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ»  Άρτας, απαιτούμε την σωστή λειτουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, απαιτούμε το δικαίωμα των ανθρώπων του Νομού μας σε ασφαλή και δημόσια περίθαλψη, απαιτούμε  το δικαίωμα των εργαζομένων σε ένα περιβάλλον που να μην τους απαξιώνει και τους αφήνει εκτεθειμένους, απαιτούμε προσλήψεις και στελέχωση όλων των κενών θέσεων εργασίας και καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου, την 6η ΥΠΕ και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας να δώσουν άμεσα λύσεις.


Γιατί και στη ∆ημόσια ∆ωρεάν Υγεία...όλα μπορούν αν είναι αλλιώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]